Головна Новини Політика внутрішня політика Проблема гендерної нерівності має кілька вимірів - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблема гендерної нерівності має кілька вимірів - експерт

Наступний крок до гендерної рівності - зміни в соціальній політиці, вважає народна депутатка України IX скликання від партії Голос Інна Совсун

23 червня 2021, 00:37
Поділіться публікацією:

Проблема гендерної нерівності має кілька вимірів. Наприклад, освітню. Про це заявляє народна депутатка України IX скликання від партії Голос Інна Совсун виданню "Коментарі-Україна".

 Проблема гендерної нерівності має кілька вимірів - експерт

Інна Совсун (фото з відкритих джерел)

"На початку червня парламент в першому читанні ухвалив законопроєкт про підручники, співавтором якого я є. Один з його принципів — в підручниках не може бути дискримінації ні за гендерною, ні з будь-якого іншого ознакою. Коли це стане законом, наші діти перестануть з першого класу бачити підручники, в яких мама стабільно пече пиріжки, а тато читає газету на дивані. Дівчата миють посуд, а хлопчики літають в космос. Бабуся старенька, хвора і не має ніяких інтересів в житті. У підручниках не можна буде писати поради в стилі "сама винувата", про те, що не варто носити коротку спідницю і робити яскравий макіяж, тому що це провокує зґвалтування. Це вже величезна перемога в тому, щоб не забивати дітям голови стереотипами", — вважає Совсун.

За її словами, наступний крок до гендерної рівності — зміни в соціальній політиці.

"Підтримка жінок, які страждають від домашнього насильства. Рішення проблеми з садками. Ми ніколи не позбудемося соціальної нерівності поки буде нестача місць у дитячих садках. Проблема буде існувати, якщо один з батьків, а найчастіше — мама, повинен буде перервати свою кар'єру або три роки піклуватися про дитину. Важлива також політика ЗМІ — неприйняття сексизму в рекламі та на телешоу. Зрозуміло, я теж стикалася з проявами гендерної дискримінації. Я стала першою заступником міністра освіти і науки у 29 років, і перше, що я прочитала про себе в інтернеті — я коханка міністра. Для мене це стало відкриттям. Чому про чоловіків не розпускають чутки з ким він спить, чий він син або онук, якщо отримав високу посаду? Чому у чоловіків не питають, як їм вдається поєднувати виховання дітей і роботу?", — додала нардеп.

За словами експерта, вона підтримує гендерні квоти як тимчасовий механізм, поки не нормалізується ситуація всередині суспільства.

"Давайте чесно зізнаємося: жінки-політики стикаються з набагато більшою кількістю перешкод, проблем, тиском, в порівнянні з чоловіками. Саме жінок-політиків спочатку оцінюють по тому, як вони одягнені, які у них зачіски, а вже потім, якщо вистачить часу — що вони говорять. Саме стосовно жінок-політиків на ефірах вдаються до хамства через вік, довжини ніг, спідниці або "місця на кухні". Саме жінки весь час відчувають суспільний тиск через те, як вони могли піти працювати в парламент, а не залишитися вдома з дитиною. Додайте ще той факт, що консервативні громадяни в принципі не готові проголосувати за жінку. Без пояснень, просто їх так виховали. Всі ці перешкоди виникають на шляху жінки при забігу на довгу кар'єрну дистанцію", — резюмувала експерт.

Як повідомляли раніше сучасне суспільство в багатьох країнах світу переживає кризу старіння населення, що пов'язано зі зменшенням кількості народжених дітей в кожному наступному поколінні в порівнянні з попереднім.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

иван

23 червня 2021, 12:50

Почитаешь такую ярую феминистку, удивишься мудрым мыслям и справедливости позиции. И вроде правильно все, и со всех сторон толерантненько и равноправненько. А когда идешь с покупками: "возьми сумки, ты же сильнее...", а когда темно на улице: "встреть меня, мне страшно", а с подрядчиками: "разберись, я не понимаю", а в постели...Ну да чего уж там, мы РАЗНЫЕ. А значит и функции разные, и результат деятельности тоже разный. Недаром спортсмены (в том числе и в шашках-шахматах) разделяются. Ну и разное отношение к полам подсказывает сама жизнь. При этом никто не говорит что кто-то лучше, просто неодинаковые.

олег

23 червня 2021, 03:04

женщины в последние 10-ть лет совершенно забыли о равенстве.Я за феминизм,но их по количеству(статистика)))в три раза больше,и мужчинам просто приходится из последних физических сил противостоять этому насилию в профессиональной и семейной жизни!!!Давайте не доказывать кто круче:инь или янь.вместе намного приятней.или будет -инь-янь-хрень.

Правдоруб

22 червня 2021, 23:55

Зеленский пулю тебе в лоб!!!

Правдоруб

22 червня 2021, 23:54

Инна Совсун пулю тебе в лоб!!!

Правдоруб

22 червня 2021, 23:54

КОНЧЕННЫЙ ВЫ ТВАРИ ПО ПУЛИ ВАМ ВСЕМ В ЛОБ!!! Что бы толерантно было!!!


Новини