Головна Новини Політика внутрішня політика Про зміну принципів своїх однопартійців: офшори, владу, особливих друзів та закони - у виступі Разумкова
commentss НОВИНИ Всі новини

Про зміну принципів своїх однопартійців: офшори, владу, особливих друзів та закони - у виступі Разумкова

Разумков виступив перед парламентарями з підсумковою промовою.

7 жовтня 2021, 12:02
Поділіться публікацією:

Разумков нагадав своїм колегам зі "Слуга народу", що у 2019 році вони йшли у парламент не за посадами і грошима, а щоб зробити країну кращою. Саме тому у їхню програму повірили усі: і ті хто дивився на них по телевізору, і хто став депутатом, і ті, хто за них навіть не голосував. 

Про зміну принципів своїх однопартійців: офшори, владу, особливих друзів та закони - у виступі Разумкова

Разумков на трибуні Верховної Ради - скрін трансляції

"Я пам'ятаю як світилися очі у тих людей, які долучилися до команди. Я пам'ятаю очі людей на вулиці, на зустрічі, на ефірах. Вони в нас вірили абсолютно. У нас була сліпа віра в те, що у нас все вийде, тому що ми нові, чесні, правильні, справедливі, інші. Тому що ми не такі, як вони".

Принципи "Слуг народу" змінились:

"Право народу став  принципом влади більшості,  принцип верховенства права та закону став змінений на політичну доцільність, принцип права на власну позицію та свободу слова став принципом — хто не з нами, той проти нас, принцип "закон один для всіх" став принципом "друзям все ворогам закон", а принцип, що офшори — для влади ганьба, став принципом "нічого страшного, кожного фопа вони є".

Разумков наголошує, що кожна посада не вартує втрати самоповаги та гідності. Він ніколи не плив за течією у 19-ому, і сьогодні цього не робитиме. І парламент повинен діяти так само:

"При будь-яких штормах та буревіях український парламент повинен залишатися запобіжником, яким він був нашу історію та точкою рівноваги та балансу". 

Не буде колективної відповідальності. Кожен парламентар відповідає сам за себе перед країною і людьми.

"В незалежності від того, хто є головою Верховної Ради України, парламент повинен залишатися суб'єктною інституцією, інакше це шлях до втрати демократія, до узурпації влади та втрати парламентаризму".

Він залишається вірним своїм принципам, бо його цінності і бажання не змінились, і нагадує:

"Я вам всім нагадаю наостанок -  ми коли йшли до влади казали одне: що ми повинні стати політиками залишитись людьми".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 жовтня 2021, 13:24

Розумков, разом з Зерошенко, у виборчу кампанію, свідомо обіцяли не те, що збирались робити. Вони патріотично використали суспільство. Зараз, раптом, став чесним. Так всі "патріоти" яким з самого початку потрібна була Україна для проїдання. Коли цим трухлявим будиночком зацікавилась східна країна, яка завжди жила розбійними нападами, вони кричать: "Не винуватая ми (продажні, нарциси - "патріоти") він (Путін) сам прийшов зацікавлений і собі вкрасти.


Новини