Головна Новини Політика внутрішня політика Призначено нового в.о. генпрокурора України: що відомо про Олексія Симоненка
commentss НОВИНИ Всі новини

Призначено нового в.о. генпрокурора України: що відомо про Олексія Симоненка

Олексій Симоненко є в базі сайту "Миротворець"

18 липня 2022, 00:21 comments1629
Поділіться публікацією:

17 липня  президент України Володимир Зеленський своїм Указом звільнив з посади генерального прокурора України Ірину Венедіктову. Новим  виконуючим обов'язки генерального прокурора призначено Олексія Симоненка. Портал "Коментарі" з'ясував, що відомо про нового високопосадовця.

Призначено нового в.о. генпрокурора України: що відомо про Олексія Симоненка

Олексій Симоненко (фото з відкритих джерел)

 Відомо, що Симоненко став заступником Ірини Венедіктової весною 2020 року. Тоді стало відомо, що за президентства Януковича, він працював в СБУ. Саме від президента-втікача він отримав кілька нагород.

Також стало відомо, що Олексій Симоненко є в базі сайту "Миротворець".

 У 1998 році Олексій Симоненко закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого. Потім працював на різних посадах в органах прокуратури Києва, зокрема, був помічником прокурора, слідчого, старшого помічника прокурора та старшого слідчого прокуратури.

З 2006 по 2010 рік працював в органах прокуратури Київської області, де обіймав посади слідчого з особливо важливих справ, старшого помічника прокурора, начальника слідчого відділу та начальника відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ.

У 2010-2018 роках працював в СБУ  на посадах офіцерського складу.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Зеленський пояснив відсторонення Баканова і Венедіктової. Володимир Зеленський зазначив, що  наразі є величезний масив злочинів проти основ національної безпеки ставлять дуже серйозні запитання до відповідних керівників. Станом на сьогодні зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини