Головна Новини Політика внутрішня політика Призначення нових голів ОДА, звільнення посадовців та судові справи: Основне за минулий тиждень
commentss НОВИНИ Всі новини

Призначення нових голів ОДА, звільнення посадовців та судові справи: Основне за минулий тиждень

Обрання голів Київської та Сумської обласної державної адміністрації, звільнення з посади директора Бюро економічної безпеки, справа Владислава Трубіцина і не тільки

17 квітня 2023, 12:05
Поділіться публікацією:

Минулий тиждень виявився насиченим на кадрові перестановки та судові рішення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дані "Пульсу Тижня"

Призначення нових голів ОДА,  звільнення посадовців та судові справи: Основне за минулий тиждень

Кадрові перестановки та судові справи за участі посадовців

На засіданні, у понеділок, 10 квітня Верховна Рада звільнила Валерія Пацкана з посади голови Рахункової палати.

"З другої спроби Парламент висловив недовіру Голові рахункової палати Валерію Пацкану. Він звільнений і з голови й з члена Рахункової Палати", — написав перший заступник податкового комітету Ради Ярослав Железняк у Телеграм.

Того ж дня, українського прокурора Руслана Кравченка, президент Зеленський призначив головою Київської обласної державної адміністрації, підписавши відповідний указ.

11 квітня, з посади директора Бюро економічної безпеки України Кабмін звільнив Вадима Мельника. Він обіймав цю посаду з серпня, 2021 року.

13 квітня Володимир Зеленський призначив нових голів Сумської та Луганської ОДА.  Сумщину очолив Володимир Артюха, Луганщину – Артем Лисогор.

Національне антикорупційне бюро України оголосило у розшук Дмитра Сенниченка, ексголову Фонду державного майна та ще шестеро осіб, котрі, за даними НАБУ, заволоділи коштами держпідприємств на суму понад 500 мільйонів гривень.

Як повідомили у НАБУ:

"Усі вони входять до складу злочинної організації, яка нарахована до заволодіння понад пів мільярда гривень коштів АТ "Одеський припортовий завод" та АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія". Очолював угруповання ексголову Фонду державного майна України, який тричі виступав викривачем корупції, подаючи відповідні заяви до НАБУ. Насправді ж він усував "конкурентів" на підприємствах зі сфери ФДМУ, аби заробляти могла тільки підконтрольна злочинній організації компанії", — підсумували в НАБУ.

Вищий антикорупційний суд візьме на розгляд справу депутата Київської міськради від партії "Слуга народу" Владислава Трубіцина та інших осіб, котрих підозрюють у вимаганні хабарів з підприємців за розміщення МАФів. У  сумі 1,39 млн грн неправомірної вигоди.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що НАБУ перевіряє державний банк, який законтрактував невідомих адвокатів за десятки мільйонів гривень "Укрексімбанк" без конкурсу і тендеру залучив до роботи сумнівних юристів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/123
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини