Головна Новини Політика внутрішня політика Причина перенесення підвищення пенсії очевидна - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Причина перенесення підвищення пенсії очевидна - експерт

Відповідно до постанови Кабміну, люди, старші 75 років отримають надбавку в тому випадку, якщо розмір їх пенсійного забезпечення разом з усіма надбавками не перевищує розміру середньої зарплати в Україні

6 липня 2021, 04:33
Поділіться публікацією:

Причина перенесення підвищення пенсія очевидна — в бюджеті немає на це грошей. Про це заявив народний депутат України IX скликання Сергій Магера виданню "Коментарі-Україна".

Причина перенесення підвищення пенсії очевидна - експерт

Сергій Магера (фото з відкритих джерел)

"Наприкінці 2019 року президент Зеленський ініціював програму підвищення пенсій за віком. Поступово розмір пенсій мав збільшуватися для громадян старше 80 років — на 500 грн, старше 75 років — на 400 грн і т.д. Це дозволило б пенсіонерам отримати додаткові гроші крім щорічної індексації. З 1 квітня 2020 року підвищену пенсію отримали 1,5 млн громадян України старше 80 років, пенсія яких не перевищувала 9205 грн", — сказав Магера.

За його словами, відповідно до постанови Кабміну, люди старше 75 років отримають надбавку в тому випадку, якщо розмір їх пенсійного забезпечення разом з усіма надбавками не перевищує розміру середньої зарплати (доходу) в Україні.

"У 2021 році розмір пенсій переглядався кілька разів. У січні у зв'язку зі збільшенням мінімальної зарплати підросла і пенсія. У березні була індексація. З першого липня мінімальна пенсія збільшена у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму для людей, які втратили працездатність. У грудні планують підвищити пенсії за віком та доплату за стаж вище норми. Попри ці підвищення, рівень пенсійного забезпечення більшості українців — катастрофічний. Ціни на продукти та комунальні тарифи зростають в рази швидше, ніж пенсіонери встигають отримувати крихітні надбавки. Люди, які пропрацювали все життя в Україні, змушені вибирати між продуктами і ліками", — додав він.

Нагадаємо, народні депутати вимагають від уряду удвічі збільшити розмір мінімальної пенсії та прожитковий мінімум для непрацездатних осіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрій

6 липня 2021, 04:32

А вчора прийшла пенсія і вона зменшена на 40 відсотків. Ось вам і підвищення!


Новини