Головна Новини Політика внутрішня політика Президент України бачить у мері Києва потенційного суперника, - розслідування британських журналістів
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент України бачить у мері Києва потенційного суперника, - розслідування британських журналістів

Тім Вайт провів журналістське розслідування

27 жовтня 2021, 20:13
Поділіться публікацією:








Президент України бачить у мері Києва потенційного суперника на майбутніх президентських виборах. Тому до "війни" з ним голова держави залучив навіть міського голову Дніпра Бориса Філатова. Про це говориться в розслідуванні британського журналіста Тіма Вайта "Russia returns to Ukraine: oligarchs, criminals and local elites", яке вийшло 26 жовтня.

Президент України бачить у мері Києва потенційного суперника, - розслідування британських журналістів

Президент України вбачає у мері Києва потенційного суперника. Фото з відкритих джерел

Автор нагадує, що у червні 2021-го року був створений Конгрес місцевих та регіональних влад при президенті. Політичні експерти пов’язують це з бажанням президента обмежити можливості мера Києва Віталія Кличка напередодні президентських виборів, — Асоціацію міст України.

Одним із заступників голови Конгресу був обраний міський голова Дніпра Борис Філатов. На думку експертів, покриває Філатова та його бізнес-партнера Кирило Тимошенко, заступник голови Офісу Президента. Він не так давно почав відповідати за регіональну політику в ОП. 

"Кличко явно розлючений щодо сил, які об’єднуються проти нього. Тому він розпочав тонку завуальовану атаку на президента", — зауважують автори розслідування.

Британські журналісти також проаналізували такі кроки Філатова, як-то перекриття доступу до води в місцевому суді. Автори фільму вважають, що Філатов оточив себе проросійськими елементами, хоча перед виборами у 2015-му році позиціонував себе патріотом. Як приклад приводять — призначення радником Бориса Філатова судді Валерія Чорнобука.

Журналісти вважають, що і на національному, і на місцевому рівні, в Україні відчувається корупція. Автори ставлять питання: "Чи зможе Зеленський в таких умовах утримати регіони та зберегти цілісність країни?". 

Документальний фільм "Росія повертається в Україну: олігархи, криміналітет та місцеві еліти" — перший 30-хвилинний фільм із серії розслідувань нових загроз безпеці, які виникають в Україні та інших країнах Східної Європи.
Автором фільму є журналіст-розслідувач Тім Вайт, відомий своїми гучними розслідуваннями: "Nothing but lies: Fighting fake news", а також "One World Cup, One War, How Much Corruption".

Автор показує механізми посилення російського впливу на українські регіони, роль та завдання кожного елемента конструкції російської гібридної агресії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ник

27 жовтня 2021, 22:24

у нас не президент а маленкое офшорное недоразумение.


Новини