Головна Новини Політика внутрішня політика Президент анонсував презентацію судової реформи в Україні: що планують
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент анонсував презентацію судової реформи в Україні: що планують

Глава держави Володимир Зеленський повідомив про підготовку Стратегії розвитку судової системи на 2021-2025 роки

3 лютого 2021, 23:55
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський анонсував робочу презентацію всієї судової реформи. Вона відбудеться у четвер, 4 лютого.

Президент анонсував презентацію судової реформи в Україні: що планують

Нарада президента України (фото з відкритих джерел)

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

"Це велика кількість законопроектів, послідовних кроків, які приведуть до очищення судової влади в Україні. Завтра, після наради зі мною, з Комісією з правової реформи, ми будемо розуміти терміни виконання всіх цих кроків і готуватися до публічної презентації судової реформи в Україні", — заявив Зеленський.

За даними "Судово-юридичної газети", у Вищої ради правосуддя буде вибір, а не просто церемоніальна функція за призначенням 16 членів ВККС, яких їм рекомендує призначити Конкурсна комісія з міжнародними експертами. Так, планується, що Конкурсна комісія надасть ВСП протокол ні з 16 кандидатами (як було передбачено раніше), а з 32 кандидатами в ВККС. Відповідно, буде елемент конкурсу, який успішно завершили буде ставити саме Вища рада правосуддя.

Також пропонується закріпити статус Конкурсної комісії з відбору членів ВККС — вона буде допоміжним органом Вищої ради правосуддя, який створюється для сприяння призначення ВСП членів ВККС.

Нагадаємо, як повідомляли раніше судова реформа в Україні може затягнутися на кілька місяців, але вона однозначно принесе результат. Парламентом був прийнятий законопроект для перезапуску реформи судової системи . Робота над цим законопроектом покладено не тільки на уряд, а на всю команду. 7 листопада набрав чинності закон "Про внесення змін до Закону України" Про судоустрій і статус суддів ", який 6 листопада був опублікований в офіційному виданні Верховної Ради" Голос України ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гонта

4 лютого 2021, 05:51

В этой т.н. "судебной реформе" просматривается лишь желание Зеленского подложить себе под задницу подушечку и больше ничего...


Новини