Головна Новини Політика внутрішня політика Прем’єр-міністр назвав головні завдання для Уряду та держави
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр-міністр назвав головні завдання для Уряду та держави

Сьогодні 8 жовтня пройшло засідання Уряду

сьогодні, 13:25
Поділіться публікацією:

Україна потребує значних фінансових ресурсів для зміцнення своєї обороноздатності, наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 8 жовтня. Він підкреслив, що безпека та оборона залишаються ключовими завданнями для країни.

Прем’єр-міністр назвав головні завдання для Уряду та держави

Засідання Уряду. Фото: kmu.gov.ua

За словами Шмигаля, за перші дев'ять місяців 2024 року до загального фонду державного бюджету надійшло понад 1,5 трлн грн. Він подякував сумлінним платникам податків – громадянам та бізнесу – за внески, які дозволяють фінансувати армію.

Зі слів Прем’єра, витрати з держбюджету за цей період перевищили 2,3 трлн грн, причому 58% з них були спрямовані на військові потреби.

Шмигаль також підкреслив, що основним завданням влади на найближчий час є пошук додаткових ресурсів для фінансування оборони у 2025 році, аби забезпечити подальшу стійкість та перемогу у війні.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із послом Японії Кунінорі Мацудою, який завершує свою дипломатичну місію в Україні. В ході зустрічі Шмигаль висловив вдячність Японії за підтримку резолюцій ООН, Формули миру Президента Володимира Зеленського, зокрема в частині ядерної безпеки, а також за підписання безпекової угоди. Японія забезпечить третину машин для розмінування в Україні до кінця року.

Крім того, в Україні було укладено перший контракт на розмінування сільськогосподарських земель в рамках державної програми. Про це повідомила Юлія Свириденко, Перший віцепрем'єр-міністр та Міністр економіки України, під час четвертого засідання Секторальної робочої групи з питань протимінної діяльності. Центр гуманітарного розмінування підписав угоду з переможцем аукціону — оператором протимінної діяльності "Українські сервіси розмінування". Цей оператор розміновуватиме площу в 86 гектарів у Шевченківській громаді Миколаївської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини