Головна Новини Політика внутрішня політика Позбавлення громадянства за втечу за кордон: у Раді озвучили нові ідеї щодо мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Позбавлення громадянства за втечу за кордон: у Раді озвучили нові ідеї щодо мобілізації

У Раді пропонують забирати громадянство у тих, хто виїхав за кордон

16 грудня 2023, 17:40 comments4167
Поділіться публікацією:

Народний депутат від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла запропонувала своїм підписникам розглянути ідею про позбавлення громадянства українців, які втекли від мобілізації в інші країни і не повернулися. Про це Безугла написала у Telegram, передає портал "Коментарі".

Позбавлення громадянства за втечу за кордон: у Раді озвучили нові ідеї щодо мобілізації

Мобілізація в Україні. Фото з відкритих джерел

Мар'яна Безугла запитала у своїх читачів, як вони ставляться до того, щоби забирати громадянство в українців, які, попри те, що підлягають призову, виїхали за кордон та не повернулися до встановленого терміну.

Як альтернативну міру "покарання" для ухилянтів-втікачів Безугла пропонує арештовувати їхнє майно.

Раніше народний депутат запропонувала для обговорення законодавчу ініціативу про мобілізацію жінок на тилові посади. Ідея Безуглої спровокувала чимало хейту на її адресу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голови територіальних громад, так само як і представники Територіальних центрів комплектування, володіють правом особисто виписувати повістки громадянам України, які, згідно з законодавством, можуть бути мобілізовані. Про це 15 грудня у ході заходу Конгресу місцевих та регіональних влад, який відбувався у Львові, заявив міністр оборони України Рустем Умєров.

"Коментарі" також писали, що Україна може вже до літа наступного року зазнати поразки у війні з Росією, якщо західні партнери не забезпечать її додатковою підтримкою. Як наголошує СNN, за оцінками західних чиновників, затримка США допомоги Києву може відчутно послабити обороноздатність України. При цьому співрозмовники видання допускають, що у довгостроковій перспективі Україна може програти війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

morrison

17 грудня 2023, 00:04

ре-во-лю-ци-я..................................................................

Ігор

16 грудня 2023, 18:34

Супер! Можна віддати і громадянство і майно і поїхати? Давайте подивимось. Коли почалась епідемія ковіду каста корумпованих чиновників олігархів депутатів саме для себе узурпувала апарати штучної вентиляції легень. Зараз вони узурпували для свого захисту 95% зброї, а звинувачують Захід у провалі. Це не країна - це Скотний двір Оруела з кастою пихатих хряків. Для чого вона? Вона вже себе вичерпала.


Новини