Головна Новини Політика внутрішня політика Посол КНР направив Медведчуку лист напередодні апеляції щодо рішення про його домашній арешт — Зубченко
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол КНР направив Медведчуку лист напередодні апеляції щодо рішення про його домашній арешт — Зубченко

За словами експерта то, що Медведчук отримав лист від китайського дипломата напередодні засідання суду — аж ніяк не випадковість

20 липня 2021, 16:46
Поділіться публікацією:

Судові засідання у справі голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука переносяться, бо у влади немає законного приводу для продовження домашнього арешту політика. Таку думку у своїй статті висловив політичний оглядач Олександр Зубченко.

Посол КНР направив Медведчуку лист напередодні апеляції щодо рішення про його домашній арешт — Зубченко

Посол КНР направив Медведчуку листа з подякою. Фото із відкритих джерел

Також експерт розповів, що Надзвичайний і Повноважний посол КНР надіслав Медведчуку лист напередодні чергового засідання суду.

"Посол Піднебесної написав відкритого листа Віктору Медведчуку, в якому подякував главі політради ОПЗЖ за неоціненний внесок, який він зробив у розвиток двосторонніх українсько-китайських відносин. Показово, що посол Китаю буквально розсипався в компліментах Медведчуку", — звернув увагу журналіст.

На думку Зубченка, час передачі листа від китайського дипломата — невипадковий.

"Характерно, що лист посла Китаю одному з лідерів "Опозиційної платформи" з'явився буквально напередодні розгляду Київським апеляційним судом зміни запобіжного заходу Віктору Медведчуку. Випадковість? Збіг? Не думаю", — зауважив журналіст.

Зубченко підкреслив, що підстав для продовження домашнього арешту для Медведчука не існує, тому прокурорам доводиться тягнути час і переносити судові засідання.

"Не випадково і те, що КАС так і не виніс рішення у справі Медведчука. Ну нібито суддя не встиг ознайомитися з матеріалами (зате, мабуть, вивчив лист китайського посла), тому вирішив перенести засідання на 30 липня. Явно видно, що в Офіс президента не підвезли свіжий "креатив", — підкреслив автор.

Крім того, каже Зубченко, є сумні приклади таких суддів, як Родіон Кірєєв і Микола Чаус, які виконували політичні "замовлення", а тепер змушені страждати до кінця своїх днів.

"Та й сам суддя явно не горить бажанням виносити рішення, оскільки прекрасно розуміє, чим, зрештою, це може для нього закінчитися", — додав журналіст.

Крім цього, Олександр Зубченко нагадав, що співробітники СБУ провели загалом п'ять обшуків, але так і не змогли знайти жодних доказів проти Медведчука.

"Тому суддя КАС почав щось підозрювати. Дійсно, доказів проти Медведчука як не було, так і немає. П'ять обшуків, в тому числі в будинку у тещі Медведчука, закінчилися безрезультатно", — констатував оглядач.

За його словами, перед судом зараз стоїть складна проблема: змінити запобіжний захід або ж продовжити тримати Медведчука під арештом. Через те, що ситуація неоднозначна і можливий тиск з боку влади, засідання і переноситься, резюмує Зубченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

21 липня 2021, 05:35

Дуже недипломатично!

1

20 липня 2021, 16:12

чтол за блевотина


Новини