Головна Новини Політика внутрішня політика Порушення в звинуваченнях проти Медведчука пов'язані з тим, що злочинів не існує — адвокат
commentss НОВИНИ Всі новини

Порушення в звинуваченнях проти Медведчука пов'язані з тим, що злочинів не існує — адвокат

Дмитро Лойфман розповів про порушення у справі нардепа

11 листопада 2021, 18:12
Поділіться публікацією:

Адвокат народного депутата України, голови політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука Дмитро Лойфман на пресконференції розповів, що сторона звинувачення припускає порушення. Адвокат вважає, що це пов'язано з тим, що немає складу злочину Медведчука. Така думка була опублікована на сайті телеканалу "112".

Порушення в звинуваченнях проти Медведчука пов'язані з тим, що злочинів не існує — адвокат

Виктор Медведчук. Фото: 112

У матеріалі наголошується, що Україна взяла на себе зобов'язання інтеграції до ЄС. У країні імплементують європейське законодавство, визнають юрисдикцію Європейського суду з прав людини. Таким чином Україна бере на себе зобов'язання проводити досудові розслідування, судові розгляди за нормами та стандартами, прийнятими в ЄС.

Також адвокат нагадав, що судова практика Європейського суду говорить про те, що дотримання процедури, прописаної згідно із законом, має бути непорушним у разі притягнення будь-кого до відповідальності.  

"Якщо взяти цю саму ситуацію з браслетом. У нас є на цей момент два рішення суду, в яких прокурорам відмовлено у тому, щоб зобов'язати Віктора Володимировича носити цей браслет. Двома рішеннями суд встановив факт того, що це непотрібна процедура і вона не є необхідною" Зараз нам вручено клопотання про продовження вже обраного запобіжного заходу У рамках цього судового засідання, якщо дотримуватися процедури, прописаної законом, суд може ухвалити лише рішення або продовжити те, що вже обрано, і на який термін, або відмовити в продовженні. Прокурори своєю чергою знову своє клопотання подають, цей браслет, у якому двічі вже відмовили. Таким чином, змушують суд взяти на себе злочин", — вважає Лойфман.

Адвокат нардепа пояснив, що якщо потрібно змінити запобіжний захід та обов'язки, покладені на підозрюваного, то необхідно запустити процедуру зміни запобіжного заходу. Тобто потрібно надати докази, чому існуючий запобіжний захід є недієздатним.

Також він розповів, що для збору доказів теж є певна процедура, чітко прописана у законодавстві України, як ці докази мають збиратися, фіксуватися та надаватись надалі у суді.

"Якщо взяти плівки, які є основоположним каменем усіх цих кримінальних справ. По суті, це не плівки, це диски. Це навіть не оригінал. Якщо припустити, що СБУ справді проводила ці заходи у встановленому законом порядку, на підставі санкцій апеляційних судів та ці диски отримані законним чином, то як можна пояснити, що всі ці диски датовані 2021 роком? Як у 2021 році можуть бути записи, які були зроблені у 2014 році? Значить, це копія", — вважає адвокат.

"У нас виходить ситуація: немає санкції суду на добуток цих записів, немає оригіналів. Прокурори, призначаючи експертизу і знаючи, що це не оригінал, перед експертом навіть не ставлять питань, чи це є оригіналом чи копією, чи є там сліди монтажу, вирізки, вставки. Обов'язкові питання у такій справі перед експертом прокурор повинен ставити, щоб з'ясувати і зрозуміти, чи це докази", — додав Лойфман.

У матеріалі, опублікованому на сайті, адвокат підсумував: " Це я розповів, як порушуються процедури у таких великих речах, але якщо взяти найшкідливіші протоколи, листи прокурорів, то там таких порушень просто неймовірна кількість".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини