Головна Новини Політика внутрішня політика Порошенко може бути причетний до фінансових махінацій на державних підприємствах - блогер
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко може бути причетний до фінансових махінацій на державних підприємствах - блогер

Екс-президенту України Петру Порошенку пригадали невиконання передвиборних обіцянок

9 червня 2021, 10:17
Поділіться публікацією:

Екс-президент України, лідер партії "Європейська солідарність", народний депутат Петро Порошенко, попри обіцянки продати кондитерську фабрику Roshen, так і не дотримав свого слова, а більше хвилювався про власний добробут, ніж про розвиток країни. Про це заявив блогер, керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак на своїй сторінці в Facebook.

Порошенко може бути причетний до фінансових махінацій на державних підприємствах - блогер

Петро Порошенко (фото з відкритих джерел)

"В гонитві за власними інтересами, Порошенко (за даними Forbes за 2021 рік, його стан оцінюється в $ 1,6 млрд доларів) зовсім не соромився "рекламувати", лобіювати або покривати великі угоди і фінансові махінації на державних підприємствах", — розповів Постернак.

Блогер нагадав про історію з близьким другом п'ятого президента України Олегом Гладкоським-Свинарчуком — про розкрадання в "Укроборонпромі" більш ніж 250 млн. грн., а завод "Кузня на Рибальському", як вважає блогер, виконувала нібито роль "прокладки" в корупційних схемах.

"А також випадок, коли Петро Порошенко відкрив компанію Рrime Аsset Раrtners Ltd., перебуваючи в кріслі президента, і не вказав цей актив у фінансовій декларації — це історія отримала назву "Панамські документи", — підкреслив Постернак.

Керівник Центру політичної розвідки також звертає увагу, що в березні 2021 начебто суддя Голосіївського райсуду Києва задовольнив клопотання адвоката в інтересах ВАТ "Компанія з управління активами "Славутич-Інвест" і зняв арешт з 4 млрд гривень, який був нібито накладено в рамках забезпечення цивільного позову Міlgravis Саріtal Раrtners LLС.

"4 млрд грн — це сума очікуваної комісії від залучення та супроводу інвестицій на суму понад 1 млрд євро, які були обіцяні консалтингової компанії", — вважає блогер.

Постернак нагадав, що 29 січня 2019 року, між генеральним директором NВТ Жоар Гудмунд Вікен і власниками пайового венчурного інвестиційного фонду "Фінансові стратегії" (група Геннадія Корбана "Славутич-Інвест") Андрієм Жовніром і Юрієм Кизиловим було підписано угоду про будівництво вітряної електростанції потужністю 742 МВт в Якимівському районі на півдні України (вартість проєкту складе понад 1,2 млрд. євро). Комплекс планувалося повністю ввести в експлуатацію до 2022 року.

"Примітно, що до кінця 2020 року оператор мереж "Укренерго" ще навіть не підозрював про такі плани і заявляв, що з ним ніхто не погоджував приєднання сотень мегават "зелених "потужностей", — акцентував блогер.

Ще одним цікавим моментом, як вважає керівник Центру політичної розвідки, є те, що в норвезькій компанії NВТ з'явилася "дочка" в Україні — ТОВ "ЕНБІТІ УКРАЇНА", зареєстрована 22.11.2018, де з самого початку керівником і засновником був нібито підприємець Козак Вальтер Владислав, і заснована ніби шведської ТОВ "Іст Реньюебл Зофія Супер Холдко Ейбі".

Варто відзначити, що "Іст Реньюебл Зофія Супер Холдко Ейбі", згідно з даними з реєстрів, безпосередньо пов'язана з компанією "ІСТ РЕНЬЮЕБЛ ЕНЕРДЖІ ЕЙБІ" — яка викупила в квітні 2018 ТОВ "СІВАШЕНЕРГОПРОМ"  (вітроелектростанція на озері Сиваш) в Україні.

Як вважає блогер, виходячи з представленого матеріалу, очевидно, що лобіювати підписання проєкту "Сиваш" і "Зофія" в Давосі в 2019 році, нібито Петро Порошенко намагався для себе.

"Ймовірно, що в разі проведення розслідування, виявиться, що експрезидент таким чином готував інвестпритулок для відмивання своїх грошей", — резюмував блогер.


Нагадаємо, що раніше журналісти BIHUS info, отримали доступ до нових "плівок Медведчука". У четвертому матеріалі за підсумками розшифровки аудіозаписів вони розповіли, чим голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук займався, поки відповідав за обмін полоненими з т.зв. "Л / ДНР". Йшлося не тільки про це, а й про покупку газу і електрики у РФ. Фігурує на плівках і Порошенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини