Головна Новини Політика внутрішня політика Понад 150 млн грн збитків бюджету Києва: глава ДФС Мельник про підсумки проведення масових обшуків в столиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 150 млн грн збитків бюджету Києва: глава ДФС Мельник про підсумки проведення масових обшуків в столиці

В ДФС відзвітували про результати перевірок в Києві

28 травня 2021, 17:18
Поділіться публікацією:

Державна фіскальна служба розслідує дев'ять кримінальних справ, які пов'язані з нанесенням збитків бюджету міста Києва. Про це заявив глава ДФС Вадим Мельник на брифінгу, присвяченому масовим обшукам комунальних підприємств Києва, їх компаній-підрядників, а також департаментів та управлінь КМДА.

Понад 150 млн грн збитків бюджету Києва: глава ДФС Мельник про підсумки проведення масових обшуків в столиці

Глава ДФС Вадим Мельник. Фото з відкритих джерел

За словами Мельника, зазначені кримінальні справи були відкриті за статтями ухилення від сплати податків (ст. 212 КК України), зловживання службовим становищем (ст. 364 КК), привласнення та розтрати майна (ст. 191 КК). При цьому максимальна санкція за ст. 191 передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Найбільш поширеними схемами нанесення збитків міському бюджету стали, за даними ДФС, завищення вартості робіт, виконання робіт комунальним підприємством при перерахуванні грошей підконтрольним фірмам-підрядникам, списання грошей за відсутності виконання яких би то ні було робіт.

Попередньо встановлена слідством сума збитків бюджету Києва, за словами Мельника, перевищує 150 млн грн. В рамках порушених кримінальних справ проведено 40 обшуків і 53 допити, шість експертиз, вручено чотири підозри і накладено дев'ять арештів на вилучені під час обшуків грошові кошти, документи, печатки.

Раніше в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" Вадим Мельник закликав не політизувати проведені правоохоронцями обшуки в Києві.

Нагадаємо, в столиці пройшов ряд обшуків на комунальних підприємствах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини