Головна Новини Політика внутрішня політика Політолог Рейтерович: Реакція суспільства на відставку Залужного нажахала Офіс президента
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог Рейтерович: Реакція суспільства на відставку Залужного нажахала Офіс президента

Інформацію про відставку Залужного, ймовірно, «злив» хтось із його прибічників, щоб убезпечити головкома від відставки, про це в ефірі «Громадського радіо» сказав політолог Ігор Рейтерович, повідомляють «Коментарі»

31 січня 2024, 14:52
Поділіться публікацією:

Політолог Ігор Рейтерович вважає, що є два сценарії того, чому інформація про відставку головнокомандувача ВСУ Валерія Залужного оперативно потрапила в соцмережі. Перший, малоймовірний, Офіс президента хотів протестувати реакцію суспільства на відставку головкома, каже Рейтерович.

Політолог Рейтерович: Реакція суспільства на відставку Залужного нажахала Офіс президента

В ОП неочікували такої реакції суспільства

Найбільш вірогідною, на його думку, є друга версія.

"Щонайменше розмова про відставку велася, причому на високому рівні, можливо, між президентом і Залужним. Про неї знало певне коло людей; неважливо, це люди "офісні" чи військові. Відповідно, хтось цю інформацію просто "злив", переслідуючи власні мотиви, вони можуть зовсім різними. Наприклад, хтось виступає категорично проти такого розвитку подій, тому він сподівався, що це убезпечить головнокомандувача від якихось дій Офісу президента"
, — говорить Рейтерович.

Оскільки, каже експерт, інформація про відставку Залужного стала публічно, то Офіс президента вирішив використати перший варіант і заміряти реакцію суспільства на таке кадрове рішення.

"Мені здається, що ця реакція не те щоб протверезила їх, — вона їх нажахала, певною мірою. Можливо, також була якась реакція наших партнерів",
— відзначив Рейтерович.

Тепер, на його думку, Банковій таки доведеться доводити ситуацію до якогось логічного завершення.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що 29 січня соцмережі "вибухнули" інформацією про те, що Зеленський звільнив Залужного з посади головного комітету ЗСУ. Також повідомлялося, що нібито на його місце призначено голову ГУР Міноборони Кирила Буданова.

Водночас у Міноборони спростували цю інформацію.

Також "Коментарі" аналізували, що може стояти за чутками про відставку Залужного. Так, деякіексперти вважають, що чутки про чиюсь відставку не поширюються так стрімко в суспільстві, якщо для них немає підстав. І якщо зараз відставка Залужного не відбулася, але є інформація, що головком з верховним головнокомандувачем розмовляли на цю тему, то власне відставка — справа часу, підкреслювали вони.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hromadske.radio/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини