Головна Новини Політика внутрішня політика Політолог Фесенко: Відставка Залужного нагадує епопею з відставкою Рєзнікова
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог Фесенко: Відставка Залужного нагадує епопею з відставкою Рєзнікова

Очевидно, ми спостерігали невдалу спробу звільнення Валерія Залужного з посади головкома, пише у «Фейсбуці» політолог Володимир Фесенко. Проте, ймовірно, його таки звільнять, як тільки знайдуть прийняту заміну, пишуть «Коментарі»

31 січня 2024, 11:59
Поділіться публікацією:

Історія зі звільненням Валерія Залужного дуже нагадує історію з відставкою Олексія Рєзнікова, який свого часу очолював Міноборони, відзначає політолог Володимир Фесенко.

Політолог Фесенко: Відставка Залужного нагадує епопею з відставкою Рєзнікова

Залужного звільнять, як і свого часу Рєзнікова

Він нагадав, що перший раз Рєзнікова відправляли у відставку приблизно рік тому. І тоді серед кандидатів, які його можуть замінити, теж називали очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

"Але тоді це не відбулося, як і зараз із Залужним. Потім влітку минулого року почалася друга хвиля тієї епопеї. І тоді були чутки, що Рєзнікову пропонували посаду посла, як нібито і зараз Залужному. Врешті решт ця епопея завершилась відставкою Рєзнікова тоді, коли нарешті знайшли йому прийнятну заміну"
, — відзначив політолог.

На його думку, щось подібне може бути і з відставкою Залужного.

"Можливо, була невдала репетиція його відставки. Як повідомляють деякі джерела, йому пропонували "щось інше", він відмовився. Але, з дуже високою вірогідністю, це не остання така спроба. Можливо, це відбудеться, коли знайдеться "наступник", який погодиться замінити Залужного на посаді Командувача ЗСУ"
, — говорить Фесенко.

На його думку, відставка Залужного — це лише питання часу і обставин.

"Щодо обставин, то це – ситуація на фронті, яка навряд буде поліпшуватись, активність Залужного в соцмережах, і, особливо, політична активність і "балакучість" його оточення",
— підсумував експерт.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що 29 січня соцмережі "вибухнули" інформацією про те, що Зеленський звільнив Залужного з посади головного комітету ЗСУ. Також повідомлялося, що нібито на його місце призначено голову ГУР Міноборони Кирила Буданова.

Водночас у Міноборони спростували цю інформацію.

Також "Коментарі" аналізували, що може стояти за чутками про відставку Залужного. Так, деякі експерти вважають, що чутки про чиюсь відставку не поширюються так стрімко в суспільстві, якщо для них немає підстав. І якщо зараз відставка Залужного не відбулася, але є інформація, що головком з верховним головнокомандувачем розмовляли на цю тему, то власне відставка — справа часу, підкреслювали вони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.facebook.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини