Головна Новини Політика внутрішня політика Політичний експерт Джангіров: СБУ могла надати дані та відео про поїздку Ахметова до Вільнюса виданню Фіали
commentss НОВИНИ Всі новини

Політичний експерт Джангіров: СБУ могла надати дані та відео про поїздку Ахметова до Вільнюса виданню Фіали

Співробітники Служби безпеки, за даними експерта, могли надати журналістам УП не лише необхідну інформацію про те, де потрібно вести зйомку, а й оперативні відеозаписи

7 грудня 2021, 16:33
Поділіться публікацією:

Після сюжету про Гута Томаша Фіалу, власника видання "Українська правда", нібито набирали "з Банкової" і пояснили, що він не правий. Як компроміс могло бути вирішено, що видання Фіали підготує кілька "правильних" сюжетів для Офісу президента Зеленського. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook пише політичний експерт Дмитро Джангіров, повідомляє "Комсомольська правда в Україні".

Політичний експерт Джангіров: СБУ могла надати дані та відео про поїздку Ахметова до Вільнюса виданню Фіали

Рінат Ахметов - фото: прес-служба ФК "Шахтар"

"Томашу могли пообіцяти, що втручання в редакційну політику "Української правди" не буде, а з Севгіль Мусаєвою все владнають по лінії кримськотатарського Меджлісу. Для першого сюжету Міші Ткачу могли дати "правильну" наводку, коли і кого саме знімати в Борисполі, а також допомогти знімальній групі терміново вилетіти до Вільнюса, щоб організувати "документування" на відео зустрічі Ріната Ахметова з групою товаришів в одному з місцевих готелів. під приводом святкування дня народження Савіка Шустера", — пише Джангіров.

Експерт зазначив, що зйомку у вільнюському ресторані Neringa та у готелі Esperanza доручили зробити близькому товаришу Михайла Ткача та його постійному оператору – Ярославу Бондаренку. Квитки та готель (Aldo ir Aldonos sodyba) Ярославу нібито бронювала, викуповувала та оплачувала зі своєї картки радниця Івана Баканова – Альона Семикіна.

"Сюжет мав вийти напередодні прес-конференції Володимира Зеленського, де оголосили про держпереворот. Але Михайло та його команда, через одну цілком пробачливу слов'янську слабкість, зірвали усі дедлайни, а його команда провалила майже всі епізоди зйомок", — каже Джангіров.

Експерт розповів, що оператор Бондаренко банально проспав момент вильоту Авакова, Гройсмана та Ахметова з Борисполя. А те, що зняв оператор "УП" у Вільнюсі – у рамках підготовки сюжету – нібито не підійшло через брак.

"До моменту публікації сюжету група не мала жодного кадру ні з Рінатом Ахметовим, і жодного кадру безпосередньо з самого дня народження. У результаті співробітники компетентних органів могли надати Ткачу всю свою оперативну зйомку, яку робили штатні співробітники на мобільні телефони та відеореєстратори службових автомобілів", — пише Дмитро Джангіров.

Експерт припустив, що до Нового року редакція "Української правди" має випустити ще два сюжети про бізнес Ріната Ахметова, а Ткач уже нібито має гігабайти інших фото та відео з Ахметовим, Аваковим, Яценюком та Розумковим, які він міг отримати із СБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини