Головна Новини Політика внутрішня політика Політексперт: Бізнесмен Поліщук намагається контролювати Київську обласну раду
commentss НОВИНИ Всі новини

Політексперт: Бізнесмен Поліщук намагається контролювати Київську обласну раду

Контроль над Київською обласною радою дає бізнесменові необмежені будівельні можливості

19 березня 2021, 15:36
Поділіться публікацією:

Бізнесмен Віктор Поліщук намагається переформатувати Київську обласну раду та призначити туди дружину свого партнера Анатолія Гунько. Так, Поліщук особисто звертався до Офісу президента, щоб вирішити це питання. Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на політичного експерта Яніну Соколовську та її авторську колону на "Delo". 

Політексперт: Бізнесмен Поліщук намагається контролювати Київську обласну раду

Київська обласна рада - фото з відкритих джерел

"У боротьбі за Київську обласну раду одну з ключових ролей грає опальний бізнесмен Віктор Поліщук. Він досить відома особа в Україні, а особливо на Київщині. Поліщук має тісні родинні зв'язки з колишнім прем'єром РФ Дмитром Медведєвим — дружина Поліщука племінниця Світлани Медведєвої (дружини Дмитра Медведєва). Поліщука вважають головним будівельником в Броварах, він володіє мережею магазинів побутової техніки "Ельдорадо" (компанії, яку правоохоронці неодноразово звинувачували в торгівлі контрабандою та підробками з Китаю) ТРЦ і БЦ Gulliver, а також був власником скандально відомого банку "Михайлівський", — йдеться в повідомленні.

Експерт зазначила, що контроль над Київською обласною радою дає необмежені будівельні можливості для Поліщука. До того ж дружина його близького партнера Анатолія Гунька — депутат облради від "Слуги народу", що робить її головним претендентом на крісло голови, зазначає Соколовська.

"Річ у тому, що дружина Анатолія Гунько, Наталія Гунько, теж не без допомоги Поліщука пройшла до Київської обласної ради на чергових місцевих виборах 2020 (від "Слуги народу", №3 в списку). Зараз, коли позиції Дубінського ослабли, партнери Гунько та Поліщук не забарились і пішли в наступ. З наших джерел стало відомо, що Поліщук особисто їздив на переговори до Офісу президента, де пропонував Наталію Гунько на посаду голови Київської обласної ради. Такі пропозиції зазвичай не робляться без чималої фінансової складової. Зрештою весь цей хаос, викликаний Поліщуком, призвів до серйозного розколу у фракції "Слуга народу" в Київській обласній раді", — написала вона.

Також політексперт зазначила, що "стрімкий зліт бізнесмена Поліщука в ЗМІ пов'язують з дружбою з "сім'єю" Януковича, а також з плідною співпрацею з Кремлем, де пан Поліщук має родинні зв'язки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини