Головна Новини Політика внутрішня політика Поїздка Шевченка до Лукашенка: чи можуть у Зеленського готувати ґрунт під нову партію
commentss НОВИНИ Всі новини

Поїздка Шевченка до Лукашенка: чи можуть у Зеленського готувати ґрунт під нову партію

Експерти розповіли, чи могла поїздка нардепа від "Слуги народу" Євгена Шевченка в Білорусь до Олександра Лукашенка бути частиною планів Офісу Зеленського

27 квітня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Поїздка нардепа від "Слуги народу" Євгена Шевченка в Мінськ і його зустріч з президентом Білорусі Олександром Лукашенком нібито могла бути частиною плану Офісу президента України з розкручування Шевченка як ймовірного лідера нового проекту. Таку версію висунули деякі Telegram-канали ( "Темний лицар", наприклад). Мовляв, під Шевченка ОП буде створювати нову партію умовно проросійського спрямування для перетягування електорату ОПЗЖ. "Коментарі" дізналися в експертів, чи існує така ймовірність і чи може СН запустити під вибори допоміжні проекти з метою дроблення електорату опонентів.

Поїздка Шевченка до Лукашенка: чи можуть у Зеленського готувати ґрунт під нову партію

Шевченко та Лукашенко. Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

"Ядерний̆ електорат "Партії регіонів", котрий перейшов до ОПЗЖ, відняти не так просто"

Політичний експерт, консультант з політичного і антикризового PR Тетяна Лупова зазначає: "Було б непогано якби в рамках створення нового проросійського проекту СН створив і проукраїнський. А то у них щось всі проекти схожі на проросійські".

На думку Тетяни Лупової, якщо ідея взяти одного з членів власної партії та призначити його обличчям проросійського руху в Україні дійсно має місце, то це свідчить про одне. А саме, що — у "Слуги народу" немає ідеології, немає ніяких нових поглядів, що представників цієї партії розглядають людей виключно як електорат, країну як електоральне поле, а політику — як бізнес.

"Переформатувати весь проект СН в слуг російського народу, наприклад, це був би номер, звичайно. Багато б до речі не здивувалися, — вважає Тетяна Лупова. — Тепер питання, а чи вийде затія з Шевченком, якщо її таки запустять? Ні, думаю, не вийде. По-перше, ядерний електорат "Партії регіонів", котрий перейшов до ОПЗЖ, відняти не так просто. По-друге, Шевченко явно не тягне на їх лідера. Все, що було можна там відняти, "слуги" вже забрали — і втратили. Підняти заново рейтинг всієї партії СН, який так наполегливо знищувався усіма її членами цілих два роки, навіть новим проектом, навряд чи вдасться. Аж надто добре спрацювали на зниження".

"До Мінська нардеп Шевченко літав як кулуарний посланник Зеленського"

Політичний експерт Олександр Савченко вважає, що до Мінська нардеп Шевченко літав як кулуарний посланник Зеленського. Можливо, щось усно передавав президенту Білорусі, а також привіз якусь відповідь. Можливо, були звірені якісь позиції. З огляду на напружені відносини між офіційними Києвом і Мінськом, відрядили саме Шевченка, щоб не "підставляти" Офіс президента, припускає експерт.

"Шевченко досить часто декларував свою особисту позицію, що йде врозріз з офіційною лінією. У тому числі стосовно взаємин із Білоруссю. Саме тому до Мінська відрядили його. Типу поїздка — власна воля нардепа. Саме тому йому, швидше за все, не довірять створювати політпроект, хоч це допускають деякі Telegram-канали. Для розкручування "ручної" партії від Офісу президента Шевченко — незручний персонаж. Показує занадто самостійні позиції. До того ж для т.зв. проросійського електорату його зв'язок з СН може зіграти в мінус", — пояснює Олександр Савченко.

На його думку, ОПЗЖ і так розколюється, тому що там все було зшито на бізнес-інтересах, а не на ідеології.

"При цьому я вважаю, що СН не тільки може, а й повинен запустити під вибори допоміжні проекти з метою дроблення електорату опонентів, — зазначає експерт. — Дивно, що цього не зробили раніше. Упевнений, що "слуги" спробують розвинути такий проект і навіть не один (адже у СН кілька центрів впливу) — зі спрямованістю на південний схід. Там є можливість щось "відкусити" від електорату ОПЗЖ, ахметівських представників, партії Шарія".

Як повідомлялося, експерти спрогнозували ймовірність виключення Шевченка і Тищенка зі фракції "Слуга народу" після скандалів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

den

27 квітня 2021, 22:02

Скоро лето - приведи свое тело в порядок! Подкачаться и похудеть теперь возможно без диет и спорта, притом быстро и недорого. Реально рабочая штука и подходит даже самим ленивым, вот почитай мой опыт --- http://bit.do/lblog


Новини