Головна Новини Політика внутрішня політика Податковий Комітет ВРУ визнав роботу БЕБ незадовільною: які наслідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Податковий Комітет ВРУ визнав роботу БЕБ незадовільною: які наслідки

Бюро економічної безпеки має час до 1 квітня аби здійснити рекомендації ТСК.

20 лютого 2023, 14:58
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Тимчасова слідча комісія провела дослідження щодо Бюро економічної безпеки. На основі цього аналізу податковий Комітет ВРУ визнав роботу БЕБ незадовільною. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook координатора експертних груп Економічної експертної платформи Олега Гетьмана.

Податковий Комітет ВРУ визнав роботу БЕБ незадовільною: які наслідки

Робота Бюро економічної безпеки визнана незадовільною

Після результатів дослідження про роботу Бюро економічної безпеки, Податковий Комітет ВРУ 17 членами проголосував про незадовільну діяльність. Комітет надав рекомендації до Кабінету Міністрів аби покращити діяльність урядового органу.

Серед головних пропозицій це витребувати звіт Директора БЕБ за 2021 рік; вжити відповідні кадрові заходи з метою перезавантаження роботи БЕБ; доручити Уряду підготувати пропозиції щодо внесення змін до чинного законодавства України. Такі рекомендації мають бути виконані до 1 квітня 2023 року.

Тепер БЕБ має виконати три основні пункти:

  • перезавантаження керівництва БЕБ шляхом проведення нового конкурсу на зайняття посад вищого керівництва БЕБ за участі в конкурсній комісії міжнародних експертів (за прикладом кращих практик САП, НАБУ, НАЗК);
  • повну переатестацію всіх співробітників, за виключенням адміністративного персоналу, у центральному апараті і територіальних управліннях БЕБ
  • чіткий порядок проведення конкурсних відборів, атестації, проведення незалежної оцінки (аудиту) та діяльності Ради громадського контролю при БЕБ.

"Своїм рішенням Комітет рекомендував Кабінету міністрів України витребувати звіт директора БЕБ за 2021 рік, вжити відповідних кадрових заходів з метою перезавантаження роботи БЕБ", – коментує рішення народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Нагадаймо, що Бюро економічної безпеки України — це правоохоронний орган, який мав протидіяти економічним злочинам проти держави.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Верховний суд поставив крапку у справі ПриватБанку.

Також "Коментарі" писали про куди краще вкладати гроші під час війни на думки експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини