Головна Новини Політика внутрішня політика Підсумок долі Чауса - привід задуматися людям у мантіях
commentss НОВИНИ Всі новини

Підсумок долі Чауса - привід задуматися людям у мантіях

Інші судді тепер повинні задуматися, перш ніж йти на порушення Закону

7 вересня 2021, 15:24
Поділіться публікацією:

Епопея "Пригоди судді Чауса" має своє продовження. У Кишиневі вже потрапила до суду справа одного з двох громадян Молдови, які звинувачуються в причетності до викрадення екс-судді Миколи Чауса. Як інформує видання "Коментарі", про це пише сайт "112 каналу".

Підсумок долі Чауса - привід задуматися людям у мантіях

Суддя Чаус Фото з відкритих джерел

Дата 23 липня ознаменувався тим, що весь світ почув від генпрокурора Молдови Олександра Стояногло звинувачення спецслужб України в причетності до викрадення судді Миколи Чауса. У спецслужб Молдови є докази того, що викрадення спланували і провели українські силовики при тісній співпраці з громадянами Молдови, імена яких поки що публічно не називаються. Олександр Стояногло підкреслив, що зараз правоохоронці Молдови сподівається на співпрацю з боку України в питанні ідентифікації людей, які представляють українські спецслужби і які брали участь у викраденні.

Історія з викраденням отримала величезний розголос. Молдавські парламентарії навіть прийняли рішення створити спеціальну комісію, завдання якої ретельно розслідувати інцидент саме в питанні причетності до події українських спецслужб.

Представники ЗМІ паралельно провели своє розслідування. У підсумку на таких інформаційних ресурсах, як Rise Moldova і Слідство.Інфо з'явилися паспортні дані українців, які, за версією представників мас-міді, могли бути причетні до викрадення.

Звичайно ж, подія не могло не відобразитися на двосторонніх відносинах України і Молдови. В першу чергу мова про струсу, яку президент Молдови Майя Санду влаштувала своєму українському колезі Володимиру Зеленському в Батумі. В результаті українсько-молдовські відносини в натягнутому стані досі.

Тим часом вже в суді справу проти одного з громадян Молдови, причетних до викрадення Чауса. Ця людина виконував завдання стеження за Чаусом, готував все для його викрадення. Ця людина раніше працював в спецслужбі Молдови, потім працював в одній з охоронних компаній в Україні. Виконуючи замовлення, він повернувся назад Молдову, де і стежив за колишнім суддею. Якщо його провина буде доведена, то йому загрожує провести за гратами від 6 до 10 років.

Сам же екс-суддя Чаус також очікує вердикту суду, але, перебуваючи під домашнім арештом в Україні. Історія його життя може стати наукою для багатьох. Адже колись він був впевненим, що йому вдасться уникнути відповідальності. За часів п'ятого президента Порошенко Чаус працював суддею Дніпровського районного суду Києва і став одним з тих слуг в мантіях, які беззаперечно виконували замовлення з боку можновладців. Це як раз той випадок, коли актуальним є вираз "друзям все, а ворогам — закон". Міг би і далі Чаус "судити" по дзвінку і по домовленості, якби не вліз в політичні репресії.

Люди, які знають справу зсередини, чудово обізнані, що реальна причина всіх пригод екс-судді — це помста "дніпропетровського клану" за те, що Чаус в 2015 році через рішення одіозного судді один з "дніпропетровських" виявився в СІЗО. Після цього вже сам Чаус зіткнувся з переслідуваннями, погрозами тощо, коли життя стало нестерпним. Тепер же Чаус на Батьківщині, але тут його навряд чи чекають хороші вісті. Швидше за все, йому загрожує вердикт, згідно з яким він проведе довгі дні, перебуваючи в тюремному ув'язненні. Справа Чауса повинні уважно вивчити і проаналізувати багато суддів в Україні. Особливо ті, яким довелося розглядати політичні справи, починаючи зі справи Віктора Медведчука, яке розглядається в Печерському суді м.Києва. Суддя при розумі вже давно б прийшов до висновку, що це справа політична, раз за весь цей час проти народного обранця так і не знайдено жодне вагомий доказ його провини.

Цікаво, що справу Чауса не перше, що викликало резонанс. Було ж раніше справа судді Родіона Кірєєва, який також вирішив вплутатися в політичні е розбирання, відправивши за грати Юлію Тимошенко. Чим це все закінчилося — знає вся країна. Тому і суддя Світлана Волкова, і працівники Офісу генпрокурора, і правоохоронці, причетні до резонансного політичного процесу проти Медведчука повинні зробити висновки, що винагорода буде недовгим, тим більше, що вся країна вже побачила сумні наслідки справ Чауса і Кірєєва.

Також читайте на "Коментарях" — Чаус чекає вердикту в домашніх стінах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини