Головна Новини Політика внутрішня політика Петиція про мобілізацію депутатів набрала необхідну кількість голосів: який наступний крок
commentss НОВИНИ Всі новини

Петиція про мобілізацію депутатів набрала необхідну кількість голосів: який наступний крок

Президент України має розглянути петицію про мобілізацію народних депутатів.

3 грудня 2023, 12:50 comments4791
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Петиція, у якій звертаються до президента України з закликом до "справедливої мобілізації громадян", зокрема народних депутатів та інших чиновників на державних посадах, набрала необхідну кількість голосів. Тепер її має розглянути президент України.

Петиція про мобілізацію депутатів набрала необхідну кількість голосів: який наступний крок

Петиція про мобілізацію депутатів набрала необхідні голоси. Фото з відкритих джерел

Автор петиції Олександр Дубінський опублікував її 3 вересня з закликом вжити "невідкладних заходів" щодо зміни кількох законів України, які стосувалися б мобілізації народних депутатів. Дубінський вказує у тексті петиції, що захист Вітчизни є обов'язком громадян України, однак існує певна нерівність щодо мобілізації в Україні.

"Існують законодавчі прогалини, які призводять до нерівних умов мобілізації. Зокрема, народні депутати України, які є військовозобов’язаними… не підлягають призову на військову службу під час мобілізації", — стверджується в петиції.

За словами автора петиції про мобілізацію народних депутатів такі обставини порушують "принципи справедливості перед законом". Крім того, такий чинник впливає на соціальну напруженість в Україні.

За словами Олександра Дубінського мобілізація народних депутатів зможе заповнити можливу  нестачу військовослужбовців.

"Суспільство вимагає справедливої мобілізації під час воєнного стану", — підсумовує автор петиції про мобілізацію нардепів.

За три дні до закінчення петиція про мобілізацію народних депутатів набрала понад 25 тис. голосів. Наступний крок — це розгляд петиції президентом України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з’явилась нова інформація про можливе побиття нардепа Олександра Дубінського у СІЗО.

Також "Коментарі" писали, що українці назвали головну причину, яка зупиняє їх від мобілізації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 грудня 2023, 13:20

Буде цікаво подивитись як Ылыта Скотного двору піде воювати ще й на передову не ховаючись за спинами як генералітет Сенцов.


Новини