Головна Новини Політика внутрішня політика Перша леді Олена Зеленська розповіла, що вдалось у побудові "України без бар’єрів" (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша леді Олена Зеленська розповіла, що вдалось у побудові "України без бар’єрів" (ФОТО)

Олена Зеленська розповіла, які ідеї вдалось втілити у життя за два роки розбудови "України без бар’єрів"

28 грудня 2021, 10:57
Поділіться публікацією:

Уже два роки в Україні триває робота у просторі реалізації проекту "Україна без бар’єрів". Керує програмою дружина президента України Олена Зеленська. Вона обіцяє ліквідувати в Україні будь-які перепони у доступі до об’єктів інфраструктури. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Перша леді Олена Зеленська розповіла, що вдалось у побудові "України без бар’єрів" (ФОТО)

Перша леді України Олена Зеленська. Фото з сайту Президента України

"Це й фізичні перепони – незручна інфраструктура, психологічні – упередження, економічні – несправедлива оплата чи відмова в роботі, законодавчі – нормативні документи в Україні не враховують потреб різних людей. І це далеко не всі бар’єри, що існують", – наголосила Олена Зеленська.

Оскільки робота ведеться одразу у кількох напрямках, тому досягнення стосуються різних проектів. У налагодженні доступу до бізнес-об’єктів, перша леді відзначила об’єднання компаній у спільноту "Бізнес без бар’єрів", які створили навчальну програму зі взаємодії з маломобільними групами громадян. Їхні напрацювання можна знайти на "Дія. Бізнес".

У громадському секторі підписано меморандуми про розвиток безбар’єрної архітектури з головами ОДА Київської, Черкаської, Вінницької, Донецької областей та мерам Славутича, Маріуполя, Вінниці. У Золотоноші, Смілі та Черкасах відкрито зручні для всіх дитячі майданчики, а в Золотоноші – ще й басейн, доступний для осіб з інвалідністю. Нова туристична локація Канева "Географічний центр – серце України" збудована із тактильною навігацією та аудіогідом.

У сфері культури випущено електронний "Довідник безбар’єрності". Навесні 2022 року вийде його друкована версія. Із червня острів Хортиця відкриється у новому вигляді і стане повністю безбар’єрним. Такі ж напрацювання провели у інших культурних об’єктах країни, аби туризм став іще доступнішим.
Нині в Україні, за оцінками першої леді, проблеми з доступом до певних об’єктів і послуг мають від 40 до 60% населення: це особи з інвалідністю, батьки з дітьми до семи років, люди, старші 55 років, вагітні жінки, особи, що тимчасово втратили працездатність, люди з функціональними порушеннями.

Перша леді Олена Зеленська розповіла, що вдалось у побудові ”України без бар’єрів” (ФОТО) - фото 2

Перша леді Олена Зеленська розповіла, що вдалось у побудові ”України без бар’єрів” (ФОТО) - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини