Головна Новини Політика внутрішня політика Переслідуючи опозицію, влада займається популізмом заради майбутніх виборів — The National Interest
commentss НОВИНИ Всі новини

Переслідуючи опозицію, влада займається популізмом заради майбутніх виборів — The National Interest

Зарубіжні ЗМІ відзначають, що боротьба з олігархами в Україні ніяк не вплинула на Ігоря Коломойського

30 червня 2021, 16:18
Поділіться публікацією:

Нова політика нинішньої влади щодо "деолігархізації", на думку іноземного видання The National Interest, повертається до вже дискредитованого популізму Юлії Тимошенко, який нібито був згубним для економіки України. Одним із яскравих прикладів цього американські журналісти називають спроби нинішньої влади дискредитувати своїх політичних опонентів, зокрема голови політради "Опозиційною платформи — За життя" Віктора Медведчука.

Переслідуючи опозицію, влада займається популізмом заради майбутніх виборів — The National Interest

Через санкції проти Медведчука Україну за кордоном звинувачують у популізмі. Фото із відкритих джерел

"З огляду на те, що 42% українців були розчаровані діями Володимира Зеленського в минулому році, а 67% вважають, що країна рухається в неправильному напрямку, не дивно, що президент України звертається до популізму. Тільки 20% вважали, що президент Зеленський краще свого попередника Петра Порошенко, 30% — що він, як президент, гірший, а 41% дотримувалися думки, що між ними немає ніякої різниці. [...] Із розрахунком на наступні вибори Зеленський почав "кампанію по деолігархізації", взявши на приціл "Опозиційну платформу — за життя"(ОПЗЖ), яку він вважає головним конкурентом своєї партії "Слуга народу", — пише видання.

Також The National Interest зазначає, що українці здебільшого скептично ставляться до ініціативи Зеленського. Це нібито пов'язано з тим, що санкції і обмеження торкнулися тільки опозиції, а не близького оточення президента. За словами іноземних журналістів, до цього кола може входити олігарх Ігор Коломойський, якого влаштовує все, що відбувається в країні.

"Деолігархізація" вигідна олігарху Ігорю Коломойському, який зіграв важливу роль у приведенні Зеленського до влади в 2019 році і залишається недоторканним. Олігархи, близькі до Тимошенко, також були недоторканними під час її популістської "деолігархізації". За два роки свого перебування при владі Зеленський жодного разу не піддавав Коломойського критиці, хоча олігарх виступає проти всіх його реформ. [...] Коломойський безпосередньо втручається в українську політику через свою політичну партію "За майбутнє", яка на місцевих виборах в минулому році посіла четверте місце. [...] Якщо президент Зеленський хоче, щоб українці і Вашингтон поставилися до його плану "деолігархізації" серйозно, а не як до чергового раунду передвиборного популізму, він повинен наслідувати приклад США, запровадивши в своїй країні санкції проти Коломойського. Поки Коломойський залишається недоторканним в Україні, "деолігархізація" буде сприйматися не інакше, як популізм", — резюмують автори публікації.

Нагадаємо, 20 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів в дію рішення Ради нацбезпеки і оборони запровадити санкції проти 8 осіб. Серед них голова політради партії "ОПЗЖ" Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко.

13 травня в Печерському суді Києва обрали запобіжний захід нардепу Віктору Медведчуку. 21 травня Київський апеляційний суд залишив в силі цілодобовий домашній арешт.

У ОПЗЖ, реагуючи на це, заявили, що такі дії влади — відверта і цинічна політична розправа над опозиційним політиком, який своєю принциповою позицією розкриває непрофесіоналізм, продажність і антинародний характер влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини