Головна Новини Політика внутрішня політика Переслідування з боку влади зазнають виключно ЗМІ, пов'язані з ОПЗЖ та Медведчуком - Кузьмін
commentss НОВИНИ Всі новини

Переслідування з боку влади зазнають виключно ЗМІ, пов'язані з ОПЗЖ та Медведчуком - Кузьмін

Ренат Кузьмін висловився про закриття опозиційних телеканалів в Україні

29 грудня 2021, 19:53
Поділіться публікацією:

В Україні за цей рік було закрито п'ять опозиційних телеканалів, пов'язаних з опозицією та головою Політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктором Медведчуком. Народний депутат від ОПЗЖ Ренат Кузьмін вважає, що справа не в тому, що ці медіа дозволяли собі критику на адресу чинної влади. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Переслідування з боку влади зазнають виключно ЗМІ, пов'язані з ОПЗЖ та Медведчуком - Кузьмін

Ренат Кузьмін. Фото: прес-служба "Опозиційної платформи – За життя"

Парламентарій звернув увагу на те, що телеканали експрезидента Порошенка також критикують чинну владу, але ні самі ЗМІ, ні журналісти, які там працюють, не зазнають тиску.

"Не в критиці справа. Хіба телеканали "П'ятий" чи "Прямий" мало критикують президента? Але, як бачите, жоден з них не закритий. До жодного з них РНБО не застосувала жодних санкцій, як, втім, і до їхнього господаря" Як думаєте, чому? Та тому, що ZIK, NewsOne, "112 Україна", "Перший незалежний" та UkrLive – це опозиційні телеканали, орієнтовані переважно на російськомовне населення країни і які представляють телеглядачам альтернативну, відмінну від офіційної точку зору", – переконаний. Кузьмін.

Нардеп наголосив, що, на відміну від інших телеканалів, ці опозиційні медіа закликали до миру, нормалізації відносин із сусідами, відмови від спроб перетворити Україну на "анти-Росію" та до перегляду основних принципів внутрішньої та зовнішньої політики нашої держави.

"Вони послідовно виступали проти спроб переписати нашу історію, розділити українців на "правильних" та "неправильних". Вони критикували владу, розкривали її недоліки, сміливо та нещадно боролися за права людини, свободу слова та рівність усіх перед законом", – зазначив політик.

Ренат Кузьмін нагадав, що, попри те, що ці телеканали вперто називали "проросійськими", їхня популярність постійно зростала, що, на думку парламентаря, демонструє реальне ставлення українців до російсько-українського конфлікту.

"Нещодавня соціологія КМІС прогнозовано показала, що 40% населення України, як і раніше, добре ставляться до північного сусіда. Тепер вам зрозуміло, які телеканали і за що були знищено?", — підкреслив народний обранець.

Політик вважає,   що й минула і нинішня влада сповідує ту саму ідеологію і переслідує ту саму мету.

"Вся їхня діяльність спрямована на перетворення України на "анти-Росію", знищення всього російського, видавлювання з нашої свідомості історичної пам'яті про наших героїв, колишні звершення та перемоги", — переконаний парламентарій.

На його думку, дії влади на тлі вищесказаного лише мінімізують шанси на особисту зустріч президентів України та Росії.

"Як думаєте, після всього цього Путін прийме пропозицію Зеленського і погодиться на особисту з ним зустріч? Як думаєте, а Козак зустрічатиметься з Єрмаком після цього? І що тоді обговорюватимуть США, НАТО та Росія 10 та 12 січня 2022 року?", – запитує Ренат Кузьмін.
Переслідування з боку влади зазнають виключно ЗМІ, пов'язані з ОПЗЖ та Медведчуком - Кузьмін - фото 2
Переслідування з боку влади зазнають виключно ЗМІ, пов'язані з ОПЗЖ та Медведчуком - Кузьмін - фото 3




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини