Головна Новини Політика внутрішня політика Парламент розблокував призначення керівника САП
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент розблокував призначення керівника САП

Нардепи підтримали законопроект № 4227, яким передбачається, що керівник САП призначається на 5 років.

3 грудня 2020, 19:02
Поділіться публікацією:

Сьогодні народні обранці вирішували, наскільки призначати керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. На засіданні Верховної Ради депутати підтримали закон № 4227, яким передбачається, що керівник САП призначається на п'ять років.

Парламент розблокував призначення керівника САП

Фото з відкритих джерел

Як передає Укрінформ, за законопроєкт в цілому проголосували 289 нардепів. Так, документ відновлює дію одного абзацу частини четвертої статті 39 закону "Про прокуратуру", дія якого раніше було зупинено. Однак для того, щоб почати процедуру відповідно до закону, для призначення нового керівника, необхідно було змінити законодавство.

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що незабаром з'явиться новий керівник САП, оскільки після Назара Холодницького посада залишається вакантною. Антикорупційну прокуратуру створили п'ять років тому. За підсумком конкурсу на посаду глави САП був обраний Назар Холодницький. У 2020 році Холодницький написав заяву на звільнення, і після цього посада була вакантною.

Раніше, нагадаємо, "Коментарі" розповідали про те, що відразу після звільнення Холодницького, посада керівника САП нібито була   запропонована   Максиму Грищуку. Це один із заступників Холодницького.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ukrinform.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини