Головна Новини Політика внутрішня політика ОПЗЖ: Позапланова перевірка Верховного Суду - це спроба влади встановити повний і остаточний контроль над судами
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЗЖ: Позапланова перевірка Верховного Суду - це спроба влади встановити повний і остаточний контроль над судами

У ОПЗЖ вважають, що перевірка спрямована на чинення тиску на суд

4 серпня 2021, 18:00
Поділіться публікацією:

СБУ почала термінову позапланову перевірку Верховного Суду. У партії "Опозиційна платформа — За життя" вважають, що єдиною метою даної перевірки є чинення тиску на суд. Про це йдеться на офіційному сайті політсили.

ОПЗЖ: Позапланова перевірка Верховного Суду - це спроба влади встановити повний і остаточний контроль над судами

Позапланова перевірка Верховного Суду. Ілюстративне фото

"Поза сумнівами, ця перевірка спрямована на чинення тиску на суд і є черговою спробою знищення незалежності судової системи. Це спланована атака злочинної влади на конституційний лад України, спроба встановити повний і остаточний контроль над судами, що є наступним кроком після розпочатої владою позасудової антиконституційною розправи над інакомислячими ", — кажуть в ОПЗЖ.

В опозиційній партії зазначили, що під впливом української влади СБУ перетворюється в "злочинну організацію", яка займається "терором проти інакодумців, прикриттям рейдерських захоплень, фальсифікацією кримінальних справ і знищенням незалежних ЗМІ", а тепер ще й знищенням судової гілки влади.

У ОПЗЖ переконані в тому, що таким чином влада хоче позбавити українців права на відстоювання своїх інтересів в незалежних судах, а значить, і на демократичну, правову оновлення влади.

"Опозиційна платформа — За життя "заявляє про неприпустимість дій, спрямованих на знищення незалежності судової влади. Наша партія і фракція в парламенті продовжать діяльність по захисту судової системи від зовнішнього управління і незаконного тиску з боку внутрішніх структур, в тому числі від втручання в роботу судів вищого керівництва країни. Ми вважаємо неприпустимим тиск на суди в будь-яких його проявах і продовжимо боротьбу за незалежність судової влади України від інших гілок влади ", — йдеться в заяві партії.

Також в ОПЗЖ відзначили, що переслідування членів партії, фабрикація кримінальних справ і безпрецедентні спроби влади розправитися з опозицією не завадять політсилі протистояти правовому беззаконню в країні.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України повідомила, що нею заблокована діяльність громадської організації "Патріоти — За життя", під прикриттям якої нібито відбувалися злочини та провокаційні дії, спрямовані на "розхитування ситуації в країні". У партії "Опозиційна платформа — За життя" заявили, що це чергова фейкова заява влади, заснована на показаннях, які силовим шляхом вибивалися зі свідка, викраденого напередодні співробітниками СБУ.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що депутат від ОПЗЖ заявив, що на Банковій є компромат на суддю Вовка, тому він повністю залежить від ОП. Детальніше читайте в матеріалі на нашому сайті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини