Головна Новини Політика внутрішня політика «Опозиційна платформа – За життя» вшановує воїнів-визволителів та проводить акції пам'яті з подвигу по всій Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

«Опозиційна платформа – За життя» вшановує воїнів-визволителів та проводить акції пам'яті з подвигу по всій Україні

Віктор Медведчук запевнив українців, що політсила збереже історичну пам'ять

28 жовтня 2021, 16:22
Поділіться публікацією:

Керівники та члени партії "Опозиційна платформа – За життя" привітали українців із 77 річницею від Дня визволення України від фашистських загарбників та взяли участь в урочистих заходах з нагоди цієї пам'ятної дати.

«Опозиційна платформа – За життя» вшановує воїнів-визволителів та проводить акції пам'яті з подвигу по всій Україні

«Опозиційна платформа – За життя» вшановує воїнів-визволителів. Фото: ОПЗЖ

«Опозиційна платформа – За життя» вшановує воїнів-визволителів та проводить акції пам'яті з подвигу по всій Україні - фото 2

Так, голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук у своєму привітанні запевнив українців, що їхня опозиційна політсила збереже історичну пам'ять і вважає своїм священним обов'язком захистити її від зазіхань тих, хто намагається спотворити історичну правду.

"Дата 28 жовтня для всіх українців стала символом гордості, мужності та відваги. Наш народ заплатив надто високу ціну за перемогу над фашистськими загарбниками, — написав Віктор Медведчук. — Подвиг покоління переможців неоціненний — і тих, хто кував перемогу в тилу, і тих, хто в цей час ризикував своїм життям на передовій, і тих, хто пізніше відновлював зруйновані запеклими боями міста, з руїн відбудовував країну. А трагічні події тих далеких днів залишаються однією із найгероїчніших сторінок в історії України".

Також відбулася урочиста хода у Парку Вічної Слави у Києві та покладання квітів до Вічного Вогню на могилі невідомого солдата.

"Ми прийшли сюди, щоби вшанувати пам'ять загиблих, вшанувати пам'ять тих, хто захищав Радянський Союз, Україну та нас з вами від фашистів. Слава цим людям, слава загиблим! – заявив народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" Вадим Рабінович. — Землю України окроплено кров'ю дідів та прадідів майже всіх, хто живе сьогодні в нашій країні... Це було під час Великої Вітчизняної війни. Я нагадую тим, хто намагається назвати це інакше. Ми повинні пам'ятати це і в серці, і в голові, і не допускати виникнення фашизму в Україні".

«Опозиційна платформа – За життя» вшановує воїнів-визволителів та проводить акції пам'яті з подвигу по всій Україні - фото 3

Народний депутат фракції "Опозиційна платформа – За життя" Ілля Ківа також нагадав, що український народ нескінченно вдячний визволителям від фашистських загарбників і висловив упевненість, що нинішнє покоління не допустить відродження ідей фашизму та нацизму на українській землі.

"Цей день визволення нашої Батьківщини від фашистської чуми залишиться одним із головних свят країни та народу. Ми з глибокою вдячністю прийшли сюди… З покоління в покоління ми передаватимемо пам'ять про цю велику дію і цього ніхто не зможе змінити, — сказав Ківа. — Ми, народ України, завжди нестимемо в серці пам'ять і гордість за людей, які захистили нашу землю, дарували нам життя".
«Опозиційна платформа – За життя» вшановує воїнів-визволителів та проводить акції пам'яті з подвигу по всій Україні - фото 4

Своєю чергою народний депутат фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Чорний зазначив, що кожна нова влада повинна пам'ятати основний урок Великої Вітчизняної війни.

"Найстрашніше, що може бути, — це війна. Будь-яка влада, має не допустити цю війну. Президент, як гарант Конституції, має не допустити загибелі громадян України. І це є найбільшою відповідальністю влади перед своїм народом, – сказав депутат. — Ми прийшли до Парку Слави, щоб нагадати всім, насамперед владі, що їхнє основне завдання – мирним, дипломатичним шляхом домовитися з усіма, виконати взяті Україною на себе зобов'язання – Мінські угоди".

"Це велике свято, про яке всі мають пам'ятати у нашій країні. Народ, який не знає своєї історії, не має майбутнього. Україна має дбати про свою історію", — зазначив у ході урочистих заходів народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Юрій Загородній. — Мені як історику стає боляче від того, як невігласи втручаються в історію України, вчиняючи моральний злочин перед суспільством, перед народом".

А керівник молодіжного крила "Опозиційної платформи – За життя" Артем Марчевський зазначив: квітів біля пам'ятників воїнам-визволителям менше не стає. Отже, українці вшановують цю пам'ятну дату, несуть її в собі і передають із покоління до покоління.

Окрім цього, урочисті заходи з нагоди Дня визволення України від фашистських загарбників, організовані регіональними відділеннями молодіжного крила партії "Опозиційна платформа – За життя", було проведено і в інших містах України.


«Опозиційна платформа – За життя» вшановує воїнів-визволителів та проводить акції пам'яті з подвигу по всій Україні - фото 5
Наприклад, у Миколаєві відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника Ольшанцям.

"Ми повинні зберегти пам'ять про ті героїчні вчинки, які зробили наші предки та в їхньому обличчі весь наш народ в ім'я свободи, честі та благополучного життя", — заявила голова Миколаївської організації Молодіжного Крила "Опозиційна платформа – За життя" Наталія Хорошевська.

У Мукачеві молоді члени партії та прихильники ОПЗЖ поклали квіти до Меморіалу загиблим воїнам. У Харкові вшановували ветеранів та вшановували пам'ять визволителів біля Меморіалу Слави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини