Головна Новини Політика внутрішня політика Опитування у день виборів: у Зеленського пояснили важливість другого питання
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування у день виборів: у Зеленського пояснили важливість другого питання

У Зеленського розповіли, чому пропонується запитати українців про створення вільної економічної зони на сході країни

15 жовтня 2020, 12:14
Поділіться публікацією:

Українців у день виборів 25 жовтня в рамках загальнонаціонального опитування запитають про те, чи підтримують вони створення на Донбасі вільної економічної зони. Це і стало другим питанням, яке сьогодні озвучив у відеозверненні президент України Володимир Зеленський. В Офісі президента кажуть, що це вкрай важливо, бо може забезпечити країні можливість укорінення справді ефективної реінтеграційної моделі.

Опитування у день виборів: у Зеленського пояснили важливість другого питання

Як пояснили в ОП, вільна (або спеціальна) економічна зона – це частина території України, на якій функціонує спеціальний режим економічної діяльності. Там можуть встановлюватися пільгові митні, валютно-фінансові, податкові та інші умови. Мета створення ВЕЗ — залучення іноземних інвестицій, збільшення експорту товарів і послуг, впровадження нових технологій, більш раціональне використання природних і трудових ресурсів.

Наголошується, що спочатку модель втілять у підконтрольних районах. В ОП зазначили, що прискорений економічний розвиток може бути наочним аргументом для мешканців тимчасово окупованої території обирати саме Україну.

"Створення на Донбасі, на вільній частині, спеціальних економічних умов суттєво вплине на темпи та концепції дієвої реінтеграції", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, першим питанням, яке озвучив учора Зеленський, стало таке: чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини