Головна Новини Політика внутрішня політика Операція "спецназ": як і коли голосуватимуть за закон про олігархів
commentss НОВИНИ Всі новини

Операція "спецназ": як і коли голосуватимуть за закон про олігархів

У Верховній Раді зареєстровані два законопроєкти, голосування за які буде дуже важким, розповіли у монобільшості

10 червня 2021, 16:57
Поділіться публікацією:

Ухвалити президентський проєкт закону щодо боротьби з олігархами Верховній Раді буде дуже складно через сильне лоббі фінансово-промислових груп, проте це не єдиний складний законопроєкт, який викликає опір з боку представників великого бізнесу. Про це під час пресконференції розповів керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, інформують "Коментарі".

Операція "спецназ": як і коли голосуватимуть за закон про олігархів

Депутат від партії "Слуга народу". Фото з відкритих джерел

"Дійсно важкі будуть закони. Два найбільш важких — це питання закону про олігархів і питання так званого "закону про руду", там де багато податків на ренту. Збільшуються рентні платежі — це сплачують усі фінансово-промислові групи. Звичайно, вони будуть чинити спротив", — сказав Арахамія.

За його словами, у фракції "Слуга народу" ретельно готуються до голосування по цим двом законопроєктам.

"Операція схожа на спецназ. Яким чином — зараз не будемо коментувати. Я не думаю, що будуть якісь деструктивні рухи в парламенті, але будуть, звичайно, намагатись заблокувати всіма доступними шляхами — як процедурними, так і непроцедурними. "Вибивати" голоси, купувати голоси — весь перелік буде", — вважає керівник фракції "Слуга народу".

Голосувати за законопроєкти щодо боротьби з олігархами та підвищення податків на видобуток руди планують через один пленарний тиждень, повідомив Арахамія. Станом на зараз єдність серед монобільшості по цим проєктам законів є, але через два тижні — "будемо дивитися", додав нардеп.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що парламент ухвалить два важливих закони, які повинні поліпшити екологічну ситуацію в країні та наповнити бюджет за рахунок додаткових податків.

Глава держави також попередив, що якщо законопроєкт щодо боротьби з олігархами заблокують у парламенті, він винесе це питання на всеукраїнський референдум.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини