Головна Новини Політика внутрішня політика ОП кадровими ротаціями хоче посилити напрямки роботи силових відомств - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

ОП кадровими ротаціями хоче посилити напрямки роботи силових відомств - експерт

Новий глава СЗР України Олександр Литвиненко - доктор політичних наук, професор, генерал-майор у відставці

27 липня 2021, 02:10
Поділіться публікацією:

Після звільнення Авакова з посади міністра внутрішніх справ, були звільнені і два його заступники. Звільнено трьох заступників міністра оборони Тарана. Двох нібито звинувачують у корупції і розкраданні державних грошей. Про це заявив народний депутат України IX скликання Сергій Магера.

ОП кадровими ротаціями хоче посилити напрямки роботи силових відомств - експерт

Сергій Магера (фото з відкритих джерел)

"Очевидно, Офіс президента кадровими ротаціями хоче посилити деякі напрямки роботи силових відомств. З якої причини прибрали Кондратюка з посади глави СЗР — невідомо. ЗМІ пов'язують його відставку зі справою українського втікача судді Чауса (викрадений навесні з території Молдови, місцеперебування невідоме — прим. Ред.). ОП обмежився публікацією відповідного указу на сайті, офіційних коментарів не давав. Новий глава СЗР України Олександр Литвиненко — доктор політичних наук, професор, генерал-майор у відставці. З 2019 року очолював Інститут стратегічних досліджень. Працював раніше в СБУ і в РНБО", — вважає Магера.

За його словами, в деяких ЗМІ поширюється інформація, що Литвиненко більше теоретик, ніж практик.

"Водночас, ряд експертів визнають його високий професіоналізм з сфері національної безпеки. Наскільки він буде ефективним на посаді глави СЗР, покаже час. Паралельно з'явилася інформація про те, що президент також звільнив начальника управління внутрішньої безпеки СБУ Наумова та першого заступника глави СБУ Баранецького. Але це поки тільки чутки. ОП давав суперечливі коментарі з цього приводу. Прессекретар президента Никифоров спочатку підтвердив, що президент підписав відповідні укази, а пізніше — спростував. Думаю, слід почекати офіційної інформації і не будувати поки теорії змов"- підкреслив експерт.

Нагадаємо, на сайті Єдиного реєстру електронних декларацій з'явився звіт про доходи Арсена Авакова, ексглави Міністерства внутрішніх справ України. Згідно з даними його декларації, за 2021 рік його зарплата на колишньої посади склала 499 616 гривень. Аваков також зазначив, що на даний момент зберігає на банківських рахунках в загальному 1,3 млн гривень, 199 397 доларів і 147 708 євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення


Новини