Головна Новини Політика внутрішня політика Омбудсмен розкритикував Мендель: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Омбудсмен розкритикував Мендель: що сталося

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь заявив, що не поділяє думку прес-секретаря Офісу президента Юлії Мендель

5 квітня 2021, 22:12
Поділіться публікацією:

Тарас Кремінь, уповноважений із захисту державної мови, розкритикував слова прес-секретаря президента Юлії Мендель про російською мовою.

Омбудсмен розкритикував Мендель: що сталося

Юлія Мендель (фото з відкритих джерел)

В ефірі телеканал "Дім" Мендель заявила, що Росія не є монополістом російської мови — тому треба голосно заявити, що в нашій країні є "український російську мову".

"Мова — це символ сучасної України, який, на превеликий жаль, дуже часто окремі політики використовують для організації спекуляцій і конфліктів, особливо в гонитві за виборцями на найближчих виборах", — відповіла Мендель.

За словами Тараса Кременя, подібні заяви не мають ніяких перспектив.

"Статтею 10 Конституції, якою в цьому році виповнюється 25 років, визначено, що єдиною державною мовою в Україні є українська", — заявив він.

Нагадаємо, трансліруючий на тимчасово непідконтрольні території України (ОРДЛО і Крим) телеканал "Дім", який раніше анонсував авторське телешоу прессекретаря президента Зеленського "Погляд з Банкової з Юлією Мендель", заявив, що вона не буде провідною. Програму перейменують у "Погляд з Банкової", там будуть різні спікери. Включаючи Мендель, пілотний випуск з якої вийшов 15 березня на YouTube і був проаналізований експертами для порталу "Коментарі". Зараз же фахівці спробували пояснити, чому було прийнято рішення не заточувати проект під Мендель, і чого чекати від шоу далі.

Керівник Фонду "Українська політика" Костянтин Бондаренко вважає, що на Банковій зрозуміли: ідея з тим, щоб робити програму з прес-секретарем президента, яка повинна бути голосом глави держави — не вірне рішення. "Тому вирішили зробити проект, де буде голос Банкової в цілому, — пояснює експерт. — І запрошувати туди різних людей, причетних до вироблення різних рішень, в тому числі грають важливу роль для Донбасу. Чи не обмежуватися прес-секретарем президента, перетворювати яку в телезірку було, дійсно, не зовсім розумно ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини