Головна Новини Політика внутрішня політика Оленич витратив на агітацію Порошенка кошти з бюджету Києва, - Постернак
commentss НОВИНИ Всі новини

Оленич витратив на агітацію Порошенка кошти з бюджету Києва, - Постернак

Політексперт Олег Постернак заявив, що Петро Оленич і після зміни влади продовжує контролювати земельні питання в Києві

12 серпня 2020, 15:52
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що президентські вибори відбулися в 2019 році, лідери громадської думки продовжують робити заяви про порушення під час агітації та корупційні схеми виборчих перегонів. Так, з'явилася інформація, що один з чиновників КМДА — Петро Оленич — нібито витратив значну частину грошей з бюджету Києва на агітаційну кампанію кандидата Петра Порошенка. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив політичний експерт Олег Постернак.

Оленич витратив на агітацію Порошенка кошти з бюджету Києва, - Постернак

"Петро Оленич витратив значну частину грошей з Програми соцекономрозвитку Києва на агітацію за кандидата Порошенка. Нагадаю, що на цю програму був виділений величезний бюджет в 1,288 млрд гривень", — пише Постернак.

За його словами, Оленич, завдяки своїй посаді глави департаменту земельних ресурсів, один з головних людей, які приймають рішення щодо землі в столиці.

"Оленич — взагалі дуже цікавий персонаж. Він мало відомий широкому загалу, практично не мелькає в медіа, але при цьому він курує дуже серйозні питання в Києві. Завдяки своїй посаді — голови департаменту земельних ресурсів, Оленич став одним з головних "вирішал" щодо землі в столиці. Саме через цього чиновника виходять необхідні папери і "дозволено" на забудову Києва. Про які цифрам там йдеться — уявити складно, але очевидно, що посада ця дуже хлібна. Особливо, якщо враховувати той факт, що Оленич працює навіть з найбільш зашквареними і скандальними забудовниками, на кшталт Войцеховського або Микитася", — вважає політолог.

Крім цього, Постернак вважає, що і при нинішній владі Оленич продовжує займати свій пост і нібито впливати на розподіл столичного бюджету.

"З іншого боку, людина, яка опинилася на потоках, змушена ділитися з оточуючими і виконувати певні вимоги. У випадку з Оленичем така вимога, мабуть, надійшла в 2019 році та він без питань перенаправив гроші платників податків на агітацію за потрібного кандидата. І хоча Порошенко на виборах програв, Оленич зумів залишитися в системі та далі дерибанити столичний бюджет", — заявив експерт.

Нагадаємо, Сергій Притула вирішив, чи йти йому в мери Києва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини