Головна Новини Політика внутрішня політика Окупанти в Криму хочуть судити Порошенка за "водну блокаду"
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти в Криму хочуть судити Порошенка за "водну блокаду"

У так званому "парламенті Криму" порахували, що сума збитку через "водну блокаду" становить близько півтора трильйона рублів

8 квітня 2021, 06:16
Поділіться публікацією:

Самопроголошена влада в тимчасово окупованому Росією Криму повідомила, що готує судовий позов через "водної блокади" півострова проти п'ятого президента України Петра Порошенка. Про це повідомляє "Крим.Реаліі".

Окупанти в Криму хочуть судити Порошенка за "водну блокаду"

Петро Порошенко (фото з відкритих джерел)

Про відповідні наміри оголосив Сергій Трофимов, глава так званого "Комітету з законодавством парламенту Криму".

В "суд" також будуть звертатися через "участі в блокаді" Андрія Сенченка, Рефата Чубарова, Мустафи Джемілєва, Ленура Іслямова. Окупаційна влада закидає їм вчинення "терористичних актів", "організацію терористичного співтовариства" і участь в ньому, "диверсію" і "екоцид".

Трофимов говорить, що зараз зібрані всі матеріали й завершуються роботи над відповідними заявами. Після чого документи будуть передані в "правоохоронні органи".

У так званому "парламенті Криму" порахували, що сума збитку через "водної блокади" становить близько півтора трильйона рублів.

Через перекриття Північно-Кримського каналу окупанти, які самі порушили міжнародне право, збираються залучити Україну до міжнародно-правової відповідальності.

Нагадаємо, більшість українців стурбовані новинами про скупчення військових машин і танків біля кордонів країни. Також регулярно надходить інформація про збільшення представників російської армії в окупованому Криму. Причину такої поведінки нашого північного сусіда спробував пояснити керівник вітчизняної делегації в ТКГ з питань Донбасу Леонід Кравчук

За словами Кравчука, постійним "брязкотом зброєю" на українському кордоні Росія намагається продемонструвати свою перевагу, "показати силу". Також це може бути бажання перетворити Крим на майданчик для подальшого створення на півострові справжнього військового плацдарму. Перший український президент вважає, що анексувати Крим — відмінне місце для спекуляцій на зовнішньополітичні теми. На це впливає географічне положення півострова, близькість до Туреччини і взагалі морське сусідство по басейну Чорного моря з іншими державами.

Також на порталі знайдеться інформація про те, який прогноз про взаємини України і Росії на найближче десятиліття зробив представник вітчизняної делегації в ТКГ Олексій Арестович.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

8 квітня 2021, 09:24

Великий и могучий украинский русский язык! "Оккупационные власти закидывают им совершение..."


Новини