Головна Новини Політика внутрішня політика Офіс президента та Олег Татаров можуть контролювати тіньові потоки Києва – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіс президента та Олег Татаров можуть контролювати тіньові потоки Києва – ЗМІ

За словами журналістів, саме призначений у серпні 2020 заступник голови ВП Олег Татаров, може бути координатором так званих "київських схем"

16 грудня 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

Офіс президента в особі керівника ВП Андрія Єрмака та його заступника Олега Татарова міг встановити контроль над тіньовими фінансовими потоками Києва та "кришуванням" операцій із поділу столичного бюджету. Про це йдеться у статті, опублікованій на порталі delo.юа.

Офіс президента та Олег Татаров можуть контролювати тіньові потоки Києва – ЗМІ

Офіс президента - фото: АРМІЯinform

Як повідомляють журналісти, перший серйозний крок щодо входження до "київських схем" Андрій Єрмак міг здійснити ще у листопаді 2019 — тоді він нібито домігся, щоб на посаду директора Департаменту з благоустрою КМДА було призначено Олексія Кулебу. У грудні 2020 року Кулеба був підвищений до першого заступника голови КМДА з питань самоуправлінських повноважень.

ЗМІ раніше писали, що закріплення Єрмака у темі "кришування" столичних МАФів могло статися ще за мера Києва Леоніда Черновецького, тому вигоди, які нібито можна отримати, маючи свою людину в керівництві КМДА, для нього були очевидними.

Втім, зазначає видання, сам курирувати цю галузь глава Офісу президента не міг – надто публічна посада, яка привертає пильну увагу з боку журналістів та громадськості.

Тому координатором усіх "київських схем" нібито міг стати призначений у серпні 2020 року заступник голови ОП Олег Татаров. Як відомо, в Офісі президента він займається діяльністю правоохоронних органів.

Наступним учасником "київських схем" журналісти називають Владислава Трубіцина. Після місцевих виборів 2020 року Трубіцин став депутатом Київради від "Слуги народу", отримав посаду голови Постійної комісії міськради з питань підприємництва, а також очолив велике міжфракційне об'єднання "Успішний Київ". Сьогодні його нібито називають головним комунікатором у міськраді за "київськими схемами".

Ще одна фігура, про яку громадськість дізналася трохи згодом – скандальний київський забудовник, нардеп від ОПЗЖ Вадим Столар. Про його можливі зв'язки з ОП у червні 2021 року повідомив колишній народний депутат Олександр Черненко.

Інформацію про те, що Столар справді міг зблизитися з Банковою, тоді ж підтвердив портал "Дзеркало тижня".

За даними екс-нардепа Черненка, Столар є фігурантом розслідування Офісу генпрокурора у трьох кримінальних справах: легалізація доходів, отриманих незаконним шляхом, ухилення від сплати податків, фінансування тероризму.

Враховуючи рівень впливу учасників цього "підприємства", конкурентів у Києві сьогодні у них немає, йдеться у статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини