Головна Новини Політика внутрішня політика Офіс Генпрокурора та СБУ намагаються зам'яти справу про привласнення 2,7 млрд грн, чинячи тиск на ОПЗЖ - Ківа
commentss НОВИНИ Всі новини

Офіс Генпрокурора та СБУ намагаються зам'яти справу про привласнення 2,7 млрд грн, чинячи тиск на ОПЗЖ - Ківа

Нардеп від ОПЗЖ Ківа заявив про погрози та тиск

5 серпня 2020, 18:34 comments1059
Поділіться публікацією:

Після того, як народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя" Ілля Ківа заявив про нібито змову керівництва ДПС, Офісу Генпрокурора і співробітників СБУ щодо схеми виведення коштів з держбюджету, на політика почали чинити тиск зацікавлені особи. Про це Ківа повідомив в ефірі телеканалу NewsOne.

Офіс Генпрокурора та СБУ намагаються зам'яти справу про привласнення 2,7 млрд грн, чинячи тиск на ОПЗЖ - Ківа

"Я заявив публічно про змову на вищому рівні та реалізацію злочинних схем, оскільки впевнений, що зараз цю справу намагатимуться зам'яти. Справа про розкрадання 2,7 млрд грн за один тільки місяць! Уявіть, які суми недоотримує держбюджет! — сказав нардеп. — На мене, як на головного заявника, чиниться інформаційний тиск, сиплються загрози, мені передаються "привіти" від високих посадових осіб — як СБУ, так і ОГПУ. Мене намагаються зупинити і залякати, і приховати злочини, які руйнують мою країну. Але мене подібними погрозами не зупинити!"

При цьому Ківа нагадав, що "готовий свідчити в суді та буде домагатися зустрічі з президентом, щоб отримати його реакцію".

За словами нардепа, ще два місяці тому з'явилася інформація, що співробітники ДПС в односторонньому порядку змінили алгоритми, що дозволяють виявляти системні порушення і компанії, які займаються "скрутками".

"Коли Нацполіція за моєю заявою вийшла на цей злочин і встановила всіх причетних осіб, то заступник генпрокурора Симоненко, увійшовши в змову з співробітниками СБУ, змінив підслідність і фактично "поховав" розслідування цього злочину. І так було виведено з держбюджету тільки в червні 2,7 млрд грн, а це 100 млн доларів", — розповів Ківа.

На думку нардепа, керівництво держави має відреагувати на ситуацію.

"Любченко заявляв про намір боротися зі "скрутками" , а вийшло, що він очолив ці злочинні схеми. Чому Зеленський не звертає на це увагу?" — підсумував Ківа.

Також повідомлялося, що Україна щомісяця втрачала 2 мільярди гривень через одну схему. Подробиці розповіли в Податковій службі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини