Головна Новини Політика внутрішня політика Одна з ключових реформ Зеленського опинилася під загрозою через «слуг народу», - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Одна з ключових реформ Зеленського опинилася під загрозою через «слуг народу», - ЗМІ

Нардепи від "Слуги народу" відмовилися голосувати за рішення, яке повинно було запустити реформу

20 липня 2021, 09:37
Поділіться публікацією:

Народні депутати Арсеній Пушкаренко, Леся Забуранна, Олександр Трухін і ряд інших від "Слуг народу" не голосували за розподіл фінансування Міністерства регіональної політики для створення Державної інспекції архітектури і містобудування (ГІАГ) під час засідання Комітету з питань бюджету ВР минулого тижня. Крім того, за даними РБК-Україна з посиланням на учасників засідання, депутат Пушкаренко також погрожував голові комітету подати заяву до Державного бюро розслідування (ДБР) у зв'язку з винесенням цього рішення на голосування.

Одна з ключових реформ Зеленського опинилася під загрозою через «слуг народу», - ЗМІ

Будівельна інспекція під загрозою через «слуг народу»

Нова інспекція з'явилася в Україні згідно з постановою Кабміну в грудні 2020 року. Правда, працювати вона зможе тільки після того, як штат буде укомплектований хоча б на 30%, тобто в відомстві спочатку повинні працювати не менше 200 осіб. 7 липня Кабмін прийняв розпорядження перерозподілити кошти на функціонування ГІАГ в рамках витрат на функціонування Мінрегіону. У 2021 році передбачалося виділити на це близько 71,5 млн грн.

"Однак, коли 14 липня питання про виділення грошей на ГІАГ був винесений на голосування, за словами одного з учасників засідання, стали відбуватися неоднозначні речі. Окремі подробиці описав на своїй сторінці в Facebook глава виконавчого комітету Ради реформ Михайло Саакашвілі. За його словами, не голосували і активно блокували питання фінансування ГІАГ глава тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування корупції в ліквідованої ДАБІ Андрій Пузійчук ("Батьківщина"), а також член комітету Арсеній Пушкаренко ( "Слуга Народу"). За даними учасників, які не голосували за питання також члени комітету від "слуг" Леся Забуранна, Олександр Трухін, Любов Шпак і ряд інших", — йдеться в матеріалі.

Що стосується Пузійчука, то він в минулому нібито мав відношення до ряду будівельних компаній середньої руки, і тому може бути зацікавленим у максимальному розтягуванні процесу запуску нового органу.

Автори матеріалу також вказують, що Пушкаренко разом з Пузійчуком нібито є відповідальними у своїх партіях за роботу в Житомирській області. Зокрема, Пушкаренко буквально кілька місяців тому очолив Житомирську обласний осередок партії "Слуга народу".

Іншого "слугу", що не голосував за перерозподіл коштів, Олександра Трухіна — Пушкаренко швидше за все знає не менше 6 років по "волонтерської лінії". У біографії Пушкаренко на сайті "Вікіпедії прямо вказано, що у 2014 році він відремонтував і передав контррозвідці СБУ" безоплатно наданий фермером Олександром Трухіним автомобіль УАЗ".

В результаті, за даними ЗМІ, комітет прийняв рішення без участі зазначених депутатів.

Раніше "Коментарі" писали, що на Закарпатті вкрали 1,5 млн гривень на будівництво лікарні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини