Головна Новини Політика внутрішня політика Никифоров замінив Мендель: що чекає на нового прессекретаря Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Никифоров замінив Мендель: що чекає на нового прессекретаря Зеленського

Експерти впевнені, що новому спікеру глави держави доведеться важче, ніж його попередниці Юлії Мендель

9 липня 2021, 18:05
Поділіться публікацією:

Із 9 липня Юлія Мендель офіційно звільнена з посади прес-секретаря президента Володимира Зеленського. Її змінив чоловік — Сергій Никифоров, який раніше працював ведучим на телеканалі "Україна 24" (медіа пов'язують із Рінатом Ахметовим). "Коментарі" попросили експертів проаналізувати, з якими складнощами доведеться зіткнутися новому спікеру глави держави.

Никифоров замінив Мендель: що чекає на нового прессекретаря Зеленського

Сергій Никифоров став новим прессекретарем Зеленського. Колаж: "Коментарі" / Д. Романюк

"Новому прес-секретарю доведеться вибудовувати комунікацію в період війни"

Медіаексперт, член Ради з питань свободи слова при президенті Володимир Зеленський, екс-заступник міністра інформполітики, радник міністра оборони (2014-2015) Тетяна Попова вважає, що на нового прес-секретаря глави держави очікують ті ж складності, що були у його попередниці.

"Перша складність — слабка організація як центральними, так і місцевими органами влади прес-заходів за участю президента. Друга — постійні інформаційні операції проти президента і його оточення: і з боку росіян (нерідко руками українських авторів), і з боку політичної опозиції (як проросійського, так і нібито патріотичного спрямування — того ж Порошенка). Найбільша — третя за рахунком, але не за складністю — проблема, що Україна знаходиться в стані війни з РФ, яка, судячи з усього, не збирається цю війну закінчувати", — підкреслює Тетяна Попова.

За її словами, Зеленський чудово розбирається в медіа, що і як робити, аби комунікувати з різними аудиторіями. Але на шляху зустрічаються всілякі протидії.

"Так що перед новим прес-секретарем стоїть досить серйозна і складна задача — вибудовувати комунікації в період війни, за наявності внутрішньої опозиції і постійних антипрезидентських, антиукраїнських операціях, що проводяться Росією", — резюмує Тетяна Попова.

"Прес-секретарство Мендель довелося на період" медового місяця "президента"

Політолог Андрій Золотарьов прогнозує, що у Никифорова буде складності іншого порядку, ніж у Мендель.

"Не хочу обговорювати, з якого пулу прийшов Никифоров. Професіоналів вистачає всюди. Питання, не в тому, у кого він раніше працював. А в тому, що йому доведеться працювати в більш жорстких умовах, ніж Мендель", — зазначає Золотарьов.

Прес-секретарство Мендель, пояснює експерт, довелося на період "медового місяця" президента. Тоді в ставленні до Зеленському був високий рівень позитивних очікувань, підхід був не настільки критичний.

"А Никифорову доведеться працювати, коли тренд критики президента станів домінуючим — як у справі, так і немає. Коли є хвиля упередженості, плисти проти течії важко. Варто великих нервів, вимагає великого професіоналізму, іноді еквілібристики", — вважає Андрій Золотарьов.

До того ж, підкреслює політолог, попереду нас чекає досить гаряча осінь (тарифи, протести, Рада після канікул). Кількість конфліктів буде множитися.

"Повнота влади, до якої так прагнув Зеленський, обертається і всю повноту відповідальності, — акцентує Золотарьов. — Подивимося, як буде розрулювати прогнозовано непрості ситуації новий прес-секретар".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Мендель вирішила закінчити кар'єру спікера президента яскравим акордом — виданням книги про свою роботу. Про що українці дізнаються з її мемуарів і чи варто чекати значного ажіотажу, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ми розповідали, як соцмережі "проводжали" Юлію Мендель після звістки про її відставку. Спойлер — без жартів і мемів не обійшлося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини