Головна Новини Політика внутрішня політика Попри режим припинення вогню, фактично обстріли тривають - Немчінов
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри режим припинення вогню, фактично обстріли тривають - Немчінов

Як тільки буде досягнута безпекова складова, можна буде говорити про планові вибори в даних громадах

27 травня 2021, 02:40
Поділіться публікацією:

Хоч з літа минулого року у нас діє режим всеосяжного припинення вогню, фактично обстріли тривають. Про це заявив міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов "Коментарі-Україна".

Попри режим припинення вогню, фактично обстріли тривають - Немчінов

Олег Немчінов (фото з відкритих джерел)

"Основні проблеми з порушенням цього режиму зосереджені в ряді точок, де тривають активні провокації з боку російських окупаційних військ. Тому складно називати якісь конкретні дати виборів в 10 громадах на підконтрольних Україні територіях Донецької області та 8 громадах Луганської, де вони не відбулися восени-2020 через неможливість гарантувати безпеку під час голосування", — сказав Немчінов.

За його словами, як тільки буде досягнута безпекова складова, можна буде говорити про планові вибори в даних громадах.

"Що стосується оцінки діяльності між цивільними та військовими адміністрацій (вони діють в тих населених пунктах, де вибори поки не відбулися — прим. ред.), То у нас передбачено 28 травня проведення в населеному пункті Сартана (поруч з Маріуполем), із залученням керівників Донецької та Луганській обласних адміністрацій і військово-цивільних адміністрацій, представників Мінрегіону, відповідну нараду"- додав Немчінов.

Як підкреслив міністр Кабінету міністрів України, нарада буде присвячена проблемним питанням функціонування як новостворених ВГА, так і нових районів, які з'явилися в рамках реформи територіальної організації влади в Україні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, на сценарій звільнення Донбасу сподівається український уряд. Попри періодичне загострення ситуації на лінії розмежування, влада прагне максимально мирно врегулювати конфлікт. Подробиці можна дізнатися в нашому матеріалі.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини