Головна Новини Політика внутрішня політика Незабаром в Україні створять справжне кібервійсько
commentss НОВИНИ Всі новини

Незабаром в Україні створять справжне кібервійсько

У Кабміну є два місяці, щоб детально прорахувати ресурси, необхідні для запуску кібервійськ у складі Міноборони України

27 серпня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Незабаром в Україні створять справжне кібервійсько

В Україні створять кібервійсько, фото із відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський  підписав указ "Про невідкладні заходи з кібероборони держави". Документ опубліковано 26 серпня на сайті Офісу президента України.

Даний указ вводить в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України, щодо порядку створення кібервійськ. Згідно документу у двомісячний термін Кабмін має подати на розгляд Верховної Ради відповідний законопроєкт.

Спеціалістам у встановлені терміни необхідно прорахувати обсяги матеріально-технічних та фінансових ресурсів, а також визначити оптимальну кількість особового складу кібернетичних військ міністерства оборони (з урахуванням резервістів та військовозобов’язаних, які перебувають у запасі).  

Наразі, в Україні вже успішно функціонує Центр реагування на кіберінциденти. У РНБО націлені на те, що кіберцентр у подальшому почне ефективно співпрацювати з партнерами з країн НАТО, щоб перейняти досвід іноземних колег та максимально швидко й адекватно відповідати на кіберзагрози та провокації з боку північних сусідів.

Нагадаємо, що кіберфахівці Служби безпеки України викрили у Луцьку ботоферму, за допомогою якої, за замовленням російських координаторів, у соціальних мережах розповсюджувались матеріали із закликами підтримки ідей так званих "Малоросії" та "Новоросії", а також приєднання східних територій України до складу РФ.

Раніше "Коментарі"повідомляли, що за даними Міноборони, увесь миротворчий персонал, який виконував завдання в Афганістані в рамках операції НАТО, ще станом на 8 червня повернувся до України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини