Головна Новини Політика внутрішня політика «Не в Бабин Яр виселяємо» та «Їдьте в Росію»: політолог пояснив прояви дискримінації українців збоку представників чинної влади
commentss НОВИНИ Всі новини

«Не в Бабин Яр виселяємо» та «Їдьте в Росію»: політолог пояснив прояви дискримінації українців збоку представників чинної влади

10 серпня 2021, 13:38
Поділіться публікацією:
Дискримінація як форма неповаги, порушення прав людей і насильства засуджується всім цивілізованим світом. Цьому явищу суспільства намагаються протистояти десятиліттями, а в Україні до дискримінаційних висловлювань представники вищої державної влади вдаються у 21 столітті. На думку політолога Всеволода Степанюка, причини подібних явищ криються в неграмотності та прагненні зловити "хайп" на хвилі непродуманих і часто неправових рішень.

Приклад з антисемітським висловлюванням чиновника — "Ми вас не в Бабин Яр переселяємо" — на адресу орендаря дачного будинку у Конча-Заспі, бере свій початок від прийняття завідомо незаконного рішення РНБО, пояснює експерт. 

"За таке висловлювання людина могла б подати до суду і виграти його. І взагалі – це кримінальна річ. Подібні висловлювання, вони свідчать про те, що державний чиновник (директор бази відпочинку Конча-Заспа Олександр Гурін, — ред) дискримінує фактично людину за національною ознакою. 

А щодо цього виселення взагалі, то є ж люди, які сумлінно виконували умови оренди,  сумлінно сплачували. А є й ті, які не сумлінно. І те що скопом всіх (20 осіб, — ред.) одним указом виселяють  – це показує правову неграмотність, перш за все.

Крім того, варто пам'ятати, що при анулюванні договору оренди, держави має сплатити кошти, які були витрачені на покращення будинку, а це — чималі кошти", — сказав Степанюк. 

Другий приклад, власне, репліка самого президента Зеленського про "їдьте в Росію всі, кому щось не подобається". 

"Це ж висловлює саме відношення влади до людей. Чомусь Зеленський і його команда вважають що Україна – це їх територія. Тобто він не слуга людей, а він тут цар і імператор, і якщо щось не подобається – покиньте його територію. По іншому такі слова не можна трактувати. 

В цілому, якщо подивитися на всі заяви влади стосовно Донбасу і Криму – ніде не було заяв, що нам треба повернути людей, тільки території. Це знову ж таки свідчить про те, як веде свою діяльність Зеленський. 

Тому він і його команда й роблять такі дурні заяви", — додав Степанюк. 

Нагадаємо, в ефірі телеканалу "Дім" Зеленський порадив виїжджати в Росію українцям із Донбасу, які вважають себе росіянами.

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь в інтерв’ю  "Четвертому каналу" слідом за президентом "відправив" у Росію всіх, кому не подобається чинний мовний закон. 

Також нагадаємо, що антисемітське висловлювання "ми вас не в Бабин Яр переселяємо" дозволив собі директор бази відпочинку Конча-Заспа Олександр Гурін на адресу 73-річного народного депутата ВР першого скликання та екс-першого заступника Генпрокурора Юрія Гайсинського. Сталося це через відмову мешканця погоджуватися на дострокове розірвання договору оренди будинку без правових на це підстав. Після розголосу про інцидент Гурін, замість вибачень, пригрозив орендарю виселити його вже за два тижні. 

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні спалахнув антисемітський скандал. Чиновник Конча-Заспи образив орендарів. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Зеленський вважає, що антисемітизм в Україні знаходиться на дуже низькому рівні. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

«Не в Бабин Яр виселяємо» та «Їдьте в Росію»: політолог пояснив прояви дискримінації українців збоку представників чинної влади

Політолог пояснив прояви дискримінації українців. Фото из відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

иван

10 серпня 2021, 13:56

Как далеки они от народа((


Новини