Головна Новини Політика внутрішня політика НБУ готується прийняти мільярди від сім'ї Назарбаєва та російського інвестиційного фонду Baring Vostok
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ готується прийняти мільярди від сім'ї Назарбаєва та російського інвестиційного фонду Baring Vostok

До фінансового зростання компанії Kaspi причетна династія Назарбаєва

18 лютого 2022, 16:44
Поділіться публікацією:

Казахстанський роздрібний системоутворюючий банк Kaspi з капіталізацією в 21 млрд доларів США планує увійти на український ринок. Згідно з інформацією з багатьох джерел, вражаюче зростання компанії пов'язане з династією Назарбаєва та російським фондом прямих інвестицій Baring Vostok. Про це повідомляє УНН.

НБУ готується прийняти мільярди від сім'ї Назарбаєва та російського інвестиційного фонду Baring Vostok

Логотип Kaspi - фото з відкритих джерел

Згідно з даними американського Forbes, "перетворення Kaspi з невеликого стартапу  в гіганта фінансових технологій" має серйозну причину. Forbes припускає, що до приголомшливого збільшення компанії можуть бути причетними племінник колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Кайрат Сатибалди. 

Офіційної позиції НБУ на чолі з Кирилом Шевченком стосовно того, чи допустять на ринок інвестиції від Назарбаєва та Московського фонду, поки ще не було.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Казахстані у місті Талдикорган протестувальники знесли встановлений там пам'ятник експрезиденту Нурсултану Назарбаєву. Після його відставки столиця країни – Астана – була перейменована на Нур-Султан, на честь колишнього президента та відкрито низку пам'ятників по країні.

Також "Коментарі" писали, що колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва усунули від керівної посади. У телевізійному зверненні Токаєв заявив, що негайно бере на себе керівництво Радою безпеки, у якій Назарбаєв мав значний вплив після несподіваного відходу з посади президента в 2019 році.

Читайте на порталі "Коментарі": у Казахстані усі організації, які займаються легальним видобутком криптовалют, попередили про відключення від електромережі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини