Головна Новини Політика внутрішня політика НАЗК розширило перелік міжнародних спонсорів війни: додали відому компанію
commentss НОВИНИ Всі новини

НАЗК розширило перелік міжнародних спонсорів війни: додали відому компанію

Відома алкогольна компанія потрапила у списку міжнародних спонсорів війни та продовжує свою діяльність на підтримку економіки Росії.

10 серпня 2023, 10:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло найбільшу у світі компанію з виробництва алкогольних напоїв Bacardi Limited до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє портал "Коментарі"з посиланням на санкційний список НАЗК.

НАЗК розширило перелік міжнародних спонсорів війни: додали відому компанію

НАЗК внесло компанію Bacardi до списку міжнародних спонсорів війни. Фото з відкритих джерел

Алкогольна компанія Bacardi Limited з місцем реєстрації на Бермудах потрапила у список міжнародних спонсорів війни.

"Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Bacardi продовжує постачати продукцію в Росію на мільйони доларів і залучати там нових співробітників", — йдеться у заяві НАЗК.

Bacardi Limited після російського вторгнення оголосила, що припинить експорту своєї продукції до РФ, однак згодом ця частина повідомлення зникла з офіційно сайту компанії. Компанія скористалась тим, що інші конкуренти покинули Росію та наростила своє виробництво.

Згідно з інформацією НАЗК компанія у 2022 році у Росії отримала 4,7 млрд чистого прибутку, що на понад 200% більше за 2021 рік. Bacardi Limited має 350 осіб персоналу та шукає нових робітників, про що свідчать нові оголошення.

Bacardi Limited є виробником популярних алкогольних напоїв: ром — Bacardi, джин — Bombay, віскі — Royal Brackla, Dewar’s, Aberfeldy, William Lawson’s, Craigellachie та інших напоїв — Martini, St-Germain.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Австралії випустили джин з українським генералом Валерієм Залужним. Частина коштів з продажу піде на допомогу Україні у війні.

Також "Коментарі" писали, що Британія зняла санкції з відомого російського олігарха.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини