Головна Новини Політика внутрішня політика НАЗК і НАБУ перевірять доходи прокурора ОГП Олександра Підлісного – активіст
commentss НОВИНИ Всі новини

НАЗК і НАБУ перевірять доходи прокурора ОГП Олександра Підлісного – активіст

Також деякі ЗМІ писали, що прокурор Підлісний може бути причетний до схем рейдерства в бізнесі

12 жовтня 2021, 18:37
Поділіться публікацією:

Національне антикорупційне бюро України та Національне агентство з питань запобігання корупції займуться перевіркою доходів і активів начальника відділу в Офісі генпрокурора Олександра Підлісного. Про це повідомив активіст Михайло Тимошенко в коментарях під дописом блогера Михайла Шнайдера в Facebook.
У пості йшлося про те, що Підлісний подає недостовірні відомості про свій реальний спосіб життя в декларації про доходи.
"Відправив звернення до НАЗК і НАБУ за мотивами вашого поста. Вони перевірять його доходи і активи, вивернуть все навиворіт. Відповідальність за незаконне збагачення – від 5 до 10 років позбавлення волі. Там йому не прокуратура, повирішувати не вийде", – написав Михайло Тимошенко.
Активіст додав, що в мережі також поширюється інформація, що Підлісний нібито причетний до переслідування бізнесу, причому робить це, за наявною інформацією, через прокурорку ОГП Дарину Гош. На думку Тимошенка, ці дані теж обов'язково потрібно перевірити.
Раніше блогер Михайло Шнайдер повідомив, що Підлісний, судячи з офіційної декларації, – "скромний служитель закону", а нерухомість і навіть машина, на якій він їздить, оформлені на його маму. Також комерційною нерухомістю володіє дружина прокурора.
У той же час син Підлісного в соцмережах показує будинок і спосіб життя, які далекі від задекларованих – у тому числі брендові речі і дорогі поїздки за кордон. Про те, що "офіційний" спосіб життя Підлісного відрізняється від реального, Шнайдеру підтвердили "люди з системи".
Відзначимо, що в липні 2020 року в Державне бюро розслідувань і генпрокуратуру було подано заяву на Олександра Підлісного. Співзасновник компанії "Еко-форс", що займається утилізацією промислових відходів, звинуватив прокурора в тиску на бізнес і фальсифікації кримінальних справ.
Також ЗМІ з'ясовували, що прокурор Підлісний може бути причетний до схем рейдерства в бізнесі з видобутку піску. За цим нібито могли стояти також брати Мамоян з скандально відомого в Україні прокурорського "клану". У тому числі Рустам Мамоян, який раніше працював в генпрокуратурі і допомагав Підлісному пройти переатестацію.

НАЗК і НАБУ перевірять доходи прокурора ОГП Олександра Підлісного – активіст

Тривають обшуки в працівника прокуратури (фото з відкритих джерел)

НАЗК і НАБУ перевірять доходи прокурора ОГП Олександра Підлісного – активіст - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на Рівненській Митниці тривають обшуки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини