Найокупованіша і найскладніша у воєнному плані область залишається без очільника

Очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай залишає посаду з міжнародною перспективою

Сергій Гайдай, який з 25 жовтня 2019 року очолює виконавчу владу на Луганщині, збирається покинути посаду, проте не піти з держслужби, пишуть "Коментарі". Про це з’явилася інформація на шпальтах LB.ua з посиланням на власні джерела.

Згодом і нардеп Олексій Гончаренко також підтвердив, що Сергій Гайдай йде із посади голови Луганської ОВА. Обидва джерела пов’язують звільнення із новим призначенням - послом України в Казахстані. Але спочатку, Казахстан має надати агреман на призначення нового посла вже після проведення позачергових парламентських виборів, які заплановані на 19 березня.

Про рішення піти з посади очільник ЛОВА, ніби-то, може оголосити уже завтра, 15 березня. Новим же керівником, за неофіційною інформацією, Офіс Президента розглядає кілька кандидатур серед військових. А ще, що на місце нового очільника Луганської ОВА розглядався, кажуть, і народний депутат від "Слуги народу" Максим Ткаченко.

Сергій Гайдай 2014 року закінчив Хмельницький економічний університет, бакалавр (фінанси й кредит), а 2019 року - Академію державного управління при Президентові України, магістра з відзнакою (Публічне управління й адміністрування).

Коли Офіс Президента, восени минулого року, почав зміну начальників ОВА, Гайдай заявляв, що він готовий працювати будь-де, якщо так визначить Президент.

"Коментарі" також писали про те, що Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні 23 січня повідомив, що підписав рішення РНБО про заборону поїздки за кордон на відпочинок для держслужбовців, нардепів та правоохоронців. Кабмін у 5-денний термін має розробити новий порядок виїзду. Крім того, президент заявив, що ухвалив низку кадрових рішень щодо центральних, регіональних органів влади та у правоохоронній системі. Але не озвучив їх. Тим часом заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко вже подав у відставку. Пішов і заступник міністра оборони В'ячеслав Шаповалов – після скандалу із завищеними цінами на закупівлю продуктів для українських військових частин. Втратив посаду і заступник генпрокурора Олексій Симоненко, який потрапив у скандал через відпочинок в Іспанії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - "чиновникопад" продовжується.