Головна Новини Політика внутрішня політика Нардепи від "Слуги народу" намагаються скасувати мовний закон: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи від "Слуги народу" намагаються скасувати мовний закон: подробиці

Опозиція вже називає такі дії «слуг» наступом на державну мову

11 лютого 2021, 18:35 comments1047
Поділіться публікацією:

Окремі народні депутати із провладної партії "Слуга народу" почали "атакувати" українську мову та законодавство, яке її захищає. Такою сміливою думкою на власній сторінці у Facebook поділився нардеп від "Європейської солідарності" Володимир В’ятрович.

Нардепи від "Слуги народу" намагаються скасувати мовний закон: подробиці

В’ятрович вважає законопроекти "слуг" атакою на українську мову. Фото із відкритих джерел

За інформацію політика, нині у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти (під номерами 4638 та 4638-2), що переслідують однакову мету — завадити розвитку та популяризації державної мови, а також припинити законодавчо затверджене обслуговування клієнтів українською.

Один із документів прагне відмінити введені штрафи за використання не державної мови (окрім випадків, коли клієнт просить про інше) у сфері надання послуг. Інший — дещо м’якший, заперечувати дію закону не збирається. Лише пропонує "відсунути" початок всіх уже наявних процесів на півтора року.

"Якщо якийсь із цих проєктів ухвалять, порушувати закон про мову можна буде абсолютно безкарно, тобто він перетвориться на порожню декларацію", — обурюється В’ятрович.

На думку нардепа, владі б слід підтримувати поширення української мови у всіх сферах, тим більше, що введені у дію із січня нові норми підтримує понад 60% українців.

"Атака "слуг народу" на закон про мову не вигідна нікому, окрім держави-агресора, керівники якої прямо заявляють, що цей закон розділяє Україну і Росію", — переконаний Володимир В’ятрович.

Саме тому політик сподівається, що у Верховній Раді не підтримають зазначені законопроекти, інакше це справді буде розцінюватися як повноцінна атака на державну мову. Подібні провокації, на переконання В’ятровича, матимуть негативні наслідки — і в першу чергу, для влади та безпосередньо президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що знайдено документ, який підтверджує — закон про українську мову прагнули прийняти ще 100 років тому.

Також на порталі можна дізнатися подробиці скандалу із мережею супермаркетів NOVUS, де покупців відмовилися обслуговувати українською.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини