Головна Новини Політика внутрішня політика Нардеп: заява СБУ про критичну нестачу вугілля виглядає, як спроба вмити руки
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп: заява СБУ про критичну нестачу вугілля виглядає, як спроба вмити руки

Нардеп Інна Совсун вважає, що відключення опалення чи електроенергії – цієї зими можуть стати реальністю

20 грудня 2021, 12:43
Поділіться публікацією:

У п'ятницю СБУ офіційно попередила уряд про критичну нестачу вугілля, що загрожує надзвичайними ситуаціями. Вимкнення опалення або електроенергії – цієї зими можуть стати реальністю. Це кажуть не опозиційні депутати, а Служба безпеки. Тим часом на годині запитань до уряду прем'єр-міністр Шмигаль сказав, що проблем із вугіллям немає. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook пише нардеп Інна Совсун.

Нардеп: заява СБУ про критичну нестачу вугілля виглядає, як спроба вмити руки

Інна Совсун. Фото: фейсбук Інни Совсун

"Треба терміново ухвалювати закон про СБУ. Три місяці їм знадобилося, щоб прокинутися й підтвердити те, про що експерти кричать весь цей час... Це ще раз доводить, наскільки серйозні у нас проблеми зі Службою Безпеки України. Заява СБУ виглядає — як спроба умити руки, коли ситуація зайшла в глухий кут. Ну ми ж "попереджали" про безпекову загрозу, до нас питань немає. Де ви були раніше, ви точно служба безпеки?", – зазначає нардеп.

Інна Совсун зазначає, що це фірмовий стиль уряду – постійна, перманентна брехня. Ситуація із запасами – критична. Вже довгий час запаси вугілля відстають від плану накопичення більш ніж у 6 разів. У попередні роки на ці ж дати ми мали щонайменше – втричі більше палива.

На думку Совсун, монобільшість просто відтягує вирішення проблем. На цьому тижні проголосували продовження мораторію на банкрутство державних шахт. Шахти, які не здатні працювати без збитків та заборгували мільярди за електроенергію та інші послуги. Але визнати їх банкрутами сміливості не вистачає, краще боягузливо тягнути вічну історію з дотаціями, подачками з панського плеча – за рахунок платників податків.

"Справедлива трансформація, перепрофілювання, на які заслуговують шахтарі та їхні сім'ї — для команди Зеленського — космос. На це наступного року планують виділити лише 118 млн грн. Це мізерна сума, що не дотягує і до 2% всіх видатків на енергетику. Таким гасінням пожеж, коли припекло — ми не просто не розв'язуємо енергетичну проблему. Ми погіршуємо стан справ на кожний наступний рік. Створюємо все більший головний біль наступним поколінням. Живемо в борг у наших дітей", – зазначила політик.

За її словами, наш єдиний шлях до безпеки та енергетичної незалежності – це енергоефективність, відновлювані джерела енергії, які не залежать від ресурсів із країни-агресора чи її сателітів, а також здоровий ринок енергетики. Все це можливе лише за умови, коли при владі знаходяться чесні та професійні люди, які не ховають голову в пісок і не брешуть по всій країні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в ОП визнали – на всіх ТЕС України низькі запаси вугілля, але обіцяють ситуацію виправити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини