Головна Новини Політика внутрішня політика Нардеп від ОПЗЖ Юрій Загородній розповів, чому для України так важливо терміново змінити економічний курс
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп від ОПЗЖ Юрій Загородній розповів, чому для України так важливо терміново змінити економічний курс

Народний обранець зазначив, що за показником рівня ВВП на одного українця, наша країна знаходиться на останньому місці в Європі та на 137-му місці у світі

16 грудня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

Чинній владі не вистачає професіоналізму, щоб запустити економіку країни. Тому для поповнення бюджету влада шукає все нові й нові приводи, аби оподаткувати українців додатковими податками. Про це заявив член Політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат України Юрій Загородній, спілкуючись із журналістами у кулуарах Верховної Ради.

Нардеп від ОПЗЖ Юрій Загородній розповів, чому для України так важливо терміново змінити економічний курс

Юрій Загородній - фото: Прямий

Парламентарій підкреслив, що замість того, щоб змінювати економічний курс країни, влада продовжує політику тарифного геноциду, започатковану її попередниками, лише посилюючи її за рахунок додаткового оподаткування.

"У своїй статті Віктор Медведчук розглянув деякі економічні показники здобутків української влади. Президент Володимир Зеленський у своєму щорічному посланні до Верховної Ради 48 раз сказав, що "вперше в Україні відбуваються позитивні події", хоча насправді жодного позитиву не відбувається. Наприклад, за таким показником, як рівень ВВП на одного українця, наша країна знаходиться на останньому місці в Європі та на 137 місці у світі. За рівнем ВВП нас випередила навіть Молдова. За купівельною спроможністю громадян Україна також знаходиться на останньому місці у Європі. Що можна говорити? До бюджету порівняно з попередніми роками закладено меншу суму на субсидії, для допомоги людям", – зазначив Загородній.

На думку нардепа, катастрофічна ситуація й у енергетичній галузі.

"ТЕЦ намагаються перевести на газ, хоча його ціна є надзвичайно високою. Людям за нього нема чим платити, бо низькі зарплати та пенсії. Їхнє збільшення можливе лише тоді, коли зростатиме економіка, яка зараз не працює. Щоб вона запрацювала, потрібно міняти економічний курс, про що весь час каже наша політична сила "Опозиційна платформа – За життя"", – наголосив парламентарій.

Порушуючи тему економічної ситуації в країні, нардеп торкнувся і теми законопроектів про відкриття ринку землі, які зараз вносяться на розгляд парламенту.

"Земельний пакет, відкриття ринку землі – це все антинародний, антисоціальний закон, бо він є прямим порушенням Конституції України. Без суду вилучати якусь ділянку не можна. Проте є сумніви, чи діятимуть згідно із законом, бо суди перебувають під контролем влади. Є великий ризик, що багато ділянок буде вилучено, у тому числі охоронювані законом як культурна спадщина", – упевнений Юрій Загородній.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини