Головна Новини Політика внутрішня політика Нардеп від "ОПЗЖ" Ренат Кузьмін став підозрюваним у держзраді
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп від "ОПЗЖ" Ренат Кузьмін став підозрюваним у держзраді

Слідство вважає, що депутат публікував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні напередодні російського вторгнення та після його початку.

5 жовтня 2022, 16:40
Поділіться публікацією:








Депутат Верховної Ради від "ОПЗЖ" Ренат Кузьмін став підозрюваним у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Як передає портал "Коментарі", про це заявили у Державному бюро розслідувань (ДБР).

Нардеп від "ОПЗЖ" Ренат Кузьмін став підозрюваним у держзраді

Ренат Кузьмін. Фото з відкритих джерел

У бюро заявили, що його співробітники в рамках досудового розслідування встановили, що Кузьмін напередодні та після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали, спрямовані на заподіяння шкоди державі. Слідство вважає, що пропагандистські матеріали Кузьмін озвучував починаючи з березня 2021 року, а їхньою метою було формування в суспільстві антиукраїнських настроїв та інформаційного впливу на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності та безпеці держави.

Санкція статті, за якою отримав підозру нардеп, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років із конфіскацією майна.


При цьому слідство не має інформації про фактичне місце перебування Кузьміна, воно зараз встановлюється. У рамках пошуків нардепа правоохоронці провели понад 10 одночасних обшуків на місцях його можливого перебування.

Нагадаємо, що у 2007-2013 роках Ренат Кузьмін був заступником та першим заступником генерального прокурора України. Саме під його керівництвом до суду прямували справи колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Також Кузьмін відкривав кримінальну справу стосовно екс-президента Леоніда Кучми за фактом перевищення влади та службових повноважень, що спричинило, за версією слідства, загибель журналіста Георгія Гонгадзе.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини