Головна Новини Політика внутрішня політика Нардеп розповів, який крок «слуг народу» поверне Україну в часи СРСР
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп розповів, який крок «слуг народу» поверне Україну в часи СРСР

Група народних депутатів запропонувала повернути скасоване у 2017 році державне регулювання цін на продукти харчування, які мають суттєву соціальну значимість, та встановити граничну націнку на них у межах 5-15% від відпускної ціни виробника.

10 грудня 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

Останнім часом у ЗМІ активно обговорюють нову ініціативу від "слуг народу" – регулювання цін на продукти харчування. Такий крок спричинить те, що дрібні підприємці, які заробляють собі на хліб та забезпечують роботою інших людей, просто вийдуть на новий Майдан. Як передає видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив нардеп 7-го та 8-го скликань Верховної Ради Олег Медуниця.

Нардеп розповів, який крок «слуг народу» поверне Україну в часи СРСР

Супермаркет. Фото з відкритих джерел

Нардеп розповів, що має чимало хороших приятелів, які задіяні в харчовій індустрії. І тут раптом виявилося, що їхню діяльність "слуги народу" вирішили відрегулювати. Щоб українці мали змогу отримувати дешеві продукти харчування, влада вирішила втрутитися у господарську діяльність виробників та закони ринку та обмежити ціни на харчову продукцію.

"Слуги" зареєстрували відповідний законопроект, який повертає нас у радянські часи, коли ціни на продукти харчування регулювала держава. До чого це приведе, я думаю, всі чудово розуміють. Ці атавізми "совкової" економіки було повністю ліквідовано попередньою владою "Порошенка-Яценюка-Гройсмана". Тоді з українського законодавства прибрали обов’язок держави регулювати ціни на продовольство. Власне, їх прибрали тому, що влада вже не використовувала ці норми. Немає дієвих механізмів, був передбачено законодавством відповідальності порушення цих норм. Тобто, суть державного регулювання цін на продукти харчування була виключно формальною. А тепер "зелені" популісти вирішили повернути європейську Україну назад до "совка" – "даєш ковбасу по 2.20"!", – наголосив Олег Медуниця.

Він додає, що бізнес людей, які зробили самі себе, що йдуть на ризик, що піднімають ВВП нашої держави, беруть кредити, що сплачують податки, що самостійно забезпечують себе, свої сім'ї та сім'ї своїх найманих працівників, зараз опинився під великою загрозою. І тільки тому, що хтось із "зелених" політиків, на догоду своїм рейтингам, що стрімко падає, вирішив піти на черговий PR-крок – підлаштуватися під ліво-популістичні настрої частини громадян. "Слуги" в черговий раз демонструють, що власні рейтинги їм дорожчі за здоровий економічний сенс.

"Ласкаво просимо, в СРСР! Або до сучасної Венесуели. Але хочу помітити. Ці мої друзі, про яких я згадав, і багато інших знайомих, що пройшли через майдани, що пройшли війну, мовчки по хатах не сидітимуть, якщо хтось намагатиметься відібрати у них право на вільну працю. Якщо право українських підприємців на вільну працю опиниться під загрозою, вони обов'язково вийдуть на вулицю і покладуть цій зеленій владі кінець", – резюмував Медуниця.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кабінет міністрів запровадив держрегулювання цін на пальне.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини