Головна Новини Політика внутрішня політика Нардеп розповів, що може змусити союзників відвернутися від України раз і назавжди
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп розповів, що може змусити союзників відвернутися від України раз і назавжди

«Вишенькою на торті» стала заява сенатора та віцеголови Групи підтримки України у Сенаті США щодо закону про «ленд-ліз» для України

21 січня 2022, 17:40
Поділіться публікацією:

Головною подією тижня стала передача Великобританією партії протитанкового озброєння. Без паперового та піар-шуму британські літаки швидко доставили в Україну просту у використанні й ефективну протитанкову зброю. Після цього рішенням американці готуються передати Україні міномети, додаткову партію "Джавелінів", протиповітряні ракети та пускові установки. Сполучені Штати надали дозвіл країнам Балтії передати Україні отриману раніше зброю. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook пише нардеп 7-го і 8-го скликань Верховної Ради Олег Медуниця.

Нардеп розповів, що може змусити союзників відвернутися від України раз і назавжди

Протитанкове озброєння. Фото з відкритих джерел

Нардеп зазначає, що не залишилася осторонь і Чехія. Вона передає Україні дефіцитні артилерійські снаряди. Пропозиція уряду про надання Україні боєприпасів буде офіційно представлена у середу, 26 січня.

"І "вишенькою на торті" стала заява сенаторки та віцеголови Групи підтримки України у Сенаті США стосовно закону про "ленд-ліз" для України. На кшталт того, який діяв під час II Світової війни та допомагав Радянському Союзу перемагати нацистську Німеччину. Тепер Америка за допомогою нового закону про "ленд-ліз" буде допомагати українцям вистояти проти фашистів російських. Єдине, чого я не розумію, так це пасивної позиції української влади. Буде російський наступ, чи не буде, – ми повинні швидко перевести життя країни на мілітаристичні рейки, якщо хочемо вижити та зберегти державу", – зазначив Олег Медуниця.

За його словами, влада має сьогодні насамперед забезпечити обороноздатність країни. Коли весь цивілізований світ разом із нами, зараз саме такий слушний випадок, саме той зручний час, а не час заспокійливих, пацифістських заяв з боку президента.

"Треба відверто сказати суспільству про реальну загрозу. І цим можна пояснити усі незручності підготовки до війни. Війна це вартісна штука. Озброєння, яке нам передають союзники, коштує сотні мільйонів доларів. І союзники будуть дуже здивовані, коли дізнаються, що українська влада ставиться пасивно до організації опору Москві та проявляє бездіяльність при наявності очевидної загрози", – підсумував нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерт розповів, у чому особливість гранатометів, які Британія передала Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини